Barfota eller inte på Annandagens V75?

862

solvalla barfota

Skor eller inte skor på hästarna under Solvallas annandagstävlingar med V75?
Prognosen är att barfotakörning ska fungera – men med tanke på väder och vind vill Solvalla vänta med det slutgiltiga beslutet till lunchtid på annandagen.

Svensk Travsport har inför strängare regler för tävlande utan skor. I fortsättningen ska alltid en officiell kontroll göras varje tävlingsdag för att man ska kunna avgöra om banan är lämplig för barfotakörning eller inte.
Solvalla gjorde på juldagen bedömningen att banan är i gott skick.
”Den är frystorkad, så det finns ingen is i, och man har heller inte behövt lägga på något grövre material. Man kommer salta mer på morgonen och enligt prognoserna ska det bli liknande väder i morgon som i dag…/…/ var överens om att med dagens förutsättningar skulle valfri balans vara tillåtet, dock finns en reservation för om temperaturen skulle sjunka mer än beräknat eller om det skulle komma nederbörd. Därför kommer inte beslut att tas innan den gemensamma inspektionen som sker klockan 11.15 på tävlingsdagen. Beslut meddelas så fort som möjligt, men senast en timme innan första start. Det slutgiltiga beslutet tas av banveterinär och måldomare, banveterinären har veto”, skriver Solvalla i ett pressmeddelande.
Kontrollgruppen inför tävlingsdagen 26 december på Solvalla består av Susanne Demmers (banveterinär), Karl-Erik Nilsson (måldomare), Marcus Stjernström (banarbetare), Stig H Johansson (tränarrepresentant) och Markus Myron (sportchef).

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.