Barfota för Patricia på Bjerke?

43

patricia på bjerke

Patricia Hastrup har inte tävlar utan skor sedan oktober.
– Om det håller sig milt och banan tillåter det, då kör vi barfota denna gång, säger tränaren Jens Kristian Brenne inför fredagens V75 på Bjerke.

Det är den näst sista etappen i årets Winter Burst med åtta V75-omgångar de nio sista dagarna på året. Fredagens tävlingar avgörs på Bjerke i Oslo.
En av de mest betrodda hästarna i omgången är Patricia Hastrup (V75-7). Trots sina nio år är stoet bättre än någon gång tidigare och hon blir tung favorit i högsta klassen som avslutar V75-omgången. Patricia Hastrup är hypersnabb från start, men tränaren är osäker på vad som är rätt taktik. Ledningen eller rygg?
– Jag tror Patricia Hastrup är snabb nog att ta en längd på innerspårets Remee la Marc, men jag är osäker på om det är bäst att köra i spets. Hon klarar det, men det är stor fara att en het Special Envoy pressar upp tempot utvändigt ledaren och då kan det vara bättre att ta upp och låta de två andra köra. Formen på min häst ska vara bra.
– Jag tror orsaken till att hon gav seg lite senast var att hon inte fick fäste. Jag körde utan brodd och hon fick inte något fäste. Fast bana är en fördel och om banan tillåter kör vi utan skor. Det har hon inte gjort siden Åby, men har hovar till det nu. Det gör henne snäppet vassare. oavsett ledning eller rygg tror jag Patricia Hastrup är bra nog att kämpa om segern, det känns så i träningen, säger Jens Kristian Brenne til Equus.

Föregående artikel80 miljoner i Nyårspotten – historisk vinst inom räckhåll
Nästa artikel”Vågar inte tänka på vad vi skulle göra…”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.