Båse Solvalla och Halmstad för Reijo Liljendahl

42

pedro bi v75

Pedro Bi har ett intressant läge med spår 1 i V75-6 på lördagen.Foto av CLAES KÄRRSTRAND

En chans på lördagen.
Tre på söndagen
Reijo Liljendahl är i hetluften på V75 på både Halmstadtravet och på Solvalla.

Reijo Liljendahl ligger trea i tränarligan i V75 League. Solvallatränarens hästar har tjänat 619 000 kronor hittills i år i travets elitserie. Robert Bergh är etta i tränarligan med 710 000 kronor och Stefan Melander tvåa med 659 000.
Det väntar en Guldhelg med V75 både lördag och söndag och Reijo Liljendahl finns med i hetluften på både Halmstadtravet och på Solvalla.
Lördagens V75 kryddas av en jackpot och en eventuell ensam vinnare med sju rätt kan vinna 47 miljoner kronor. Reijo Liljendahl startar en häst i Halmstad och Pedro Bi har lottats till ett intressant utgångsläge i V75-6.
– Innerspår är bra. Det är bästa tänkbara läge för hans del. Han är snabb från början och förmodligen kan han välja vilken position han vill köra.

Kan välja taktik
Pedro Bi vann från ledningen hemma på Solvalla för drygt en månad sedan.
– Det är inte lätt att ta en längd på Pedro Bi om man kör med honom från början. Om det nu blir ledningen eller någonstans invändigt det får kusken avgöra.
Pedro Bi var trea på V75 lördags efter sen lucka från tredje invändigt.
– Han har bra form. Han gick inte helt tom i lördags i Gävle och det är väl en utav anledningarna att jag anmälde honom ner till Halmstad, säger Reijo Liljendahl.
– Jag hoppas att han är med där framme, men det är rätt så bra klass på loppet så att det är inte lätt…men vi ska göra ett försök. Jag har kört med honom lite grann här i veckan och det verkar bra. Vi hoppas att han presterar lika bra, förhoppningsvis bättre, än i lördags.

Tror mest på Mellby Apollo
På söndagen är det alltså V75 på hemmabanan Solvalla och Reijo Liljendahl selar ut en trio. Han inleder med en duo i V75-5.
Mellby Apollo är en fin häst. Han har haft en liten tävlingspaus på grund av att han tappade formen mot höstkanten. Han har tränat på rätt ordentligt utan att han har gått riktigt snabbt. Jag tycker att han är intressant direkt och helt chanslös är han inte.
Classic Son går bättre och bättre hela tiden. Han är på väg mot formen. Men det är 20 meters tillägg och rätt så hyggliga hästar så det är inte lätt att göra något därifrån. Tar han en högre prispeng är jag nöjd.
Det låter som att Mellby Apollo är bästa chansen av dina två i loppet?
– Ja, det tycker jag.
Sist ut av Reijo Liljendahls hästar är Ryan Kronos (V75-7) som var tvåa, knappt slagen, på V75 i senaste starten.
– Det var en bra häst som han fick stryk utav och det är inte så mycket att säga om. Vi hoppas på en liknande prestation den här gången.
– Jag tycker att han känns bra i träningen och har ett vettigt utgångsläge. Jag är dåligt påläst på motståndet men jag tycker nog att han kan vara med där framme. Han är på väg uppåt både formmässigt och utvecklingsmässigt. Jag vill inte blåsa upp dem, jag vet hur fort det vänder, men jag tycker att det är en bra häst helt enkelt.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.