”Bästa tipset för att sno åt sig miljonerna”

54

Nybrink guidar och förklarar • Genomgången lopp för lopp på V75

Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL75

Västerboonthenews är en given V75-spik.

TRAV8 december 2017 10:17

Bästa tipset för att sno åt sig V75-miljonerna?

När vi är på Åby är det enkelt:

Leta rätt på formkort som sitter i rygg på ledaren.

Om det är en lågprocentare – gå hårt på den.

Åby kör V75 och inställningen är att en säck pengar väntar på oss som står upp efter avdelning sju, även om ett par favoriter onekligen ser starka ut. Dubbla open stretch ökar svårighetsgraden när många får chansen och spetshästen ansätts från alla håll in på (det korta) upploppet.

Samtidigt blir det ofta positionsväxlingar i täten. Drömläget i rygg på ledaren kan snabbt förvandlas till iskalla fjärde invändigt, så det gäller att släppa med omdöme. Visst är det jobbigt att vinna från de bakre regionerna men när alla tävlar med skor (som nu) är det inte lika utsiktslöst.

Blev ni klokare? Inte jag heller, jag sa ju att inget är givet.

Men det är klart, hitta en lite spelad, formstark häst som ni vet sitter i ledarens rygg och tro mycket på den. Så vinns miljoner på Åby.

Satt fast i lördags

V75-1: Global Trader och Wingait Erik spelas och det är i sin ordning. Erik satt fast i lördags efter en försiktig styrning och Global Trader ursäktades av att det blev ett trist taktiklopp senast. Men jag nöjer mig inte med favoritduon. Minnestads El Paso är jag svag för. Han behövde ett lopp i kroppen senast, öppnar bra och från rygg på ledaren blir han segerfarlig. Ragazzo da Sopra från springspår känns också given.

Olle Goop hittar runt Åby med förbundna ögon.

V75-2: Ile Saint Louis är kvick ut, det kan vara spets och slut. Hon är fin och var tunt jobbad inför senast, räkna med vassare insats nu. Ulriika Highness tål en långsida i spåren och måste streckas, bara hon inte hamnar hopplöst till från ett chansartat startspår. Roliga skrällen (rygg ledaren och open stretch) är Rita de Castella.

V75-3: Hur Västerboonthenews ska lyckas förlora övergår mitt förstånd. Visst, Nadal Broline är med – men hur ska det gå till?

Spika och vandra vidare.

V75-4: Kash Brodda är den andra, starka favoriten. Senast var hon just det, kusligt stark när hon vann ett V75-lopp på Solvalla från dödens. Jag vet faktiskt inte när jag såg ett sto -göra en sån prestation senast. Förlorar hon säger jag grattis till vinnaren. Men jag är inte orolig.

V75-5: Här går jag bet, det finns ingen lösning som känns okej. Gillar Pastor Power men vet inte exakt hur bra han är. Tar alla och stormvarnar för Valborg Marje som såg jättefin ut som fastlåst på V75 senast.

Stormvarning

V75-6: Sambuca Knight har bra chans om han kan försvara ledningen men det är tveksamt. Global Trust tränar fint och är kanonbra medan Wingait C.H. väl bara har ett läge, att alltid prestera. Stormvarning för Masterglide. Ni minns väl näst senast? Då var han strålande.

V75-7: Ingen snuvar Angle of Attack på spets men 2 640 meter och open stretch är hans fiender. Heartbraker V.S. är en kantig -hårding som krigar om segern om han klarar starten.

Mitt drag är ändå underbare Frozen, för ett par år sedan var han monstruöst bra. Nu är han på gång igen. Insatsen senast var lite av ett deja vú.

Helgens tips

1. 7 Minnestads el Paso (Åby, V75-1)

Härlig. Öppnar bra. Rygg ledaren och slut?

2. 7 Masterglide (Åby, V75-6)

Fälld av underlaget senast. Grym näst senast.

3. 7 Frozen (Åby, V75-7)

Monstertravare på väg tillbaka. Passas.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 7, 1, 3, 6 (res 5, 4)

V75-2: 1, 13, 6 (res 12, 9)

V75-3: 2 Västerboonthenews (res 6, 4)

V75-4: 4 Kash Brodda (res 1, 10)

V75-5: Alla tolv hästarna (res 9, 3)

V75-6: 3, 7, 1, 9 (res 6, 2)

V75-7: 7, 1, 5, 6 (res 10, 2)

2 304 rader/1 152 kronor

8 december 2017 10:17

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikel”Går inte att lita på favoriten – spikar ändå”
Nästa artikel”Hittat en jätteskräll – till fyra procent”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.