BBS Sugarlight är fortsatt sugen på Elitloppet

324

bbs sugarlight

Ett norskt aprilskämt lurade Solvallas ledning.
B.B.S.Sugarlight – allas gunstling efter lördagens seger – är inte alls såld till Sverige.
– Det var ett ”aprilspök” som vi säger i Norge. Bjud mig vad du vill, jag kommer aldrig att sälja min häst. Om Solvalla vill ha oss kommer vi gärna till Elitloppet, säger ägaren och tränaren Fredrik Solberg.

I lördags dundrade norske femåringen B.B.S.Sugarlight runt Solvallas oval på en tid som drog igång elitloppssnacket. 1.11,5 över 2140 meter med autostart av en häst som inte ens hade tjänat en halv miljon och bara kommit upp i klass I på V75!
Till och med den vanligtvis så försiktige kusken Peter Untersteiner började prata om det stora loppet på Solvalla i maj.
Under tisdagen gick norska tidningen Trav og Galopp-Nytt ut med att hästen sålts till Sverige. Nyheten på tidningens nätupplaga visade sig vara ett aprilskämt.
– En sådan här häst säljer jag inte, då får du bjuda mig vad du vill. Men visst har jag fått bud på hästen på riktigt efter loppet. Bland annat är det någon från Finland som ringt och velat köpa honom, säger 36-årige norske travamatören Fredrik Solberg.

Fyrand köpte skämtet
Solvalla har inte bestämt om de ska våga satsa på en så orutinerad häst i Elitloppet. B.B.S.Sugarlight fördes dock upp på listan över intressanta kandidater efter lördagens övertygande seger. Men en häst efter tisdagen tävlandes under svensk flagg…trodde huvudstadsbanans sportchef Tore Fyrand.
– Han är såld till Sverige men det finns fler norska hästar som är intressanta, kommenterade Tore Fyrand under tisdagen innan aprilskämtet hade avslöjats.

Elitloppet i stället för brons?
B.B.S.Sugarlight kan kanske bli Norges kronprins i Elitloppet. Kungen Yarrah Boko kommer i alla fall inte att starta har tränaren Trond Anderssen meddelat.
Thai Broadway är en annan norsk topphäst som kan komma på fråga för Solvalla.
Amatören Fredrik Solberg vet dock vem han håller på.
– Vi satsar mot bronsdivisionen på Romme 20 april och ett naturligt mål är bronsfinalen på Solvalla under elitloppshelgen. Men skulle någon större chans komma upp så är vi glada för det. Jag vill mycket gärna ha med min häst i det största loppet.
B.B.S.Sugarlight har på kort tid radat upp fyra raka segrar i Sverige och alla är imponerade av hästens enorma utveckling.
Ett förvandlingsnummer av den lille amatören från Fredrikstad som förutom stjärnan har ytterligare en starthäst och ett fölsto att ta hand om.
– Skulle någon sagt det här till mig för ett halvår sedan så hade jag trott att de var galna. Men det är som någonting exploderat. Jag var ute och körde med honom i dag och han var så fin alltså. Så glad och öra rätt upp! Du kan inte ens märka att han gått något lopp i helgen för han är inte det minsta tagen. Jag hoppas att det här får fortsätta och som sagt gärna Elitloppet om de vill ha oss.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelPrenumerera på vårt Nyhetsbrev
Nästa artikelDottern tar över Tommy Hannés travrörelse