Bekräftat: Här gör stjärnan nästa start

57

Efter floppen i Elitloppet.

Superstoet Delicious nästa start är spikad – på Bollnästravet – på tisdag.

– Vi känner oerhörd stolthet att få ett sånt dragplåster till banan, säger travbanechefen Elisabeth Johansson till Trav365.

Planen var att Delicious skulle gå ut på Lindesberg nästa onsdag.

Men tränaren Daniel Redén ändrade sig.

Det avslöjade han på Twitter under tisdagskvällen då han la upp en bild på sin microblogg där han anmält sitt supersto till Bollnästravet istället.

En bana som är väldigt speciell för Delicious och Redén då det var där hon blev den dittills snabbaste hästen på svensk mark någonsin, när hon kutade 1.08,6 över 1 640 meter.

Missade final

I förra starten floppade hästen, i försöket till Elitloppet, som en av de mest betrodda att vinna. Örjan Kihlström valde att ta emot superhästen Bold Eagle och svarade ledningen.

Det pallade inte Delicious som tröttnade – och missade final.

Nu är hon alltså tillbaka. Och att det blev just Bollnästravet väcker stort jubel i Hälsingland inför tisdagens tävlingskväll.

– Det känns fantastiskt alltså. Att Daniel och Delicious kommer hit är hur stort som helst för oss. Publiken älskar dem här. Vi har tagit dem till våra hjärtan. Vi är så tacksamma!

– Hon sprang ju världsrekord här och det var en helt magisk kväll. Vi känner oerhörd stolthet att få ett sånt dragplåster till banan.

Järvsöfaks kommer

Utöver Delicious är kvällen fylld av bra lopp. Och ännu en världsartist väntas komma.

– Jan-Olov Persson har lovat att ta med sig Järvsäfaks hit. Han ska stå i en box på publikplats. Det blir en kanondag, säger Johansson till Trav365.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet