Bergh får avslag – av domstolen

36

Robert Bergh är tillbaka på allvar efter sin paus.

Nu kommer ett bakslag.

Mark- och miljödomstolen avslår Robert Berghs överklagan gällande rasthagarna på hans gård i Hajom och slår fast att de strider mot strandskyddet.

Redan innan flytten från Bergsåker till gården i Hajom, fem mil sydost om Göteborg, för ett år sedan var anläggningen hett omdebatterad i kommunen.

Plan- och byggnadsnämnden beviljade strandskyddsdispens för hagarna men Naturskyddsföreningen i Mark överklagade till länsstyrelsen. Rasthagarna anses påverka omgivningen negativt både miljömässigt och genom att allmänheten inte får tillgång till området.

Funderar på överklagan

Bergh valde att överklaga länsstyrelsens beslut att hans anläggning i Marks kommun strider mot strandskyddet. Under måndagen berättade facktidningen Travronden om domen i Vänersborgs tingsrätt som kom 16 november.

Enligt tidningen ansåg Mark- och miljödomstolen bland annat att Robert Berghs travtränarverksamhet inte gick att betrakta som jordbruk i laglig mening. Undantag för strandskydd för areella näringar fanns det därmed inget stöd för.

Stjärntränarens advokat, Oscar Wackling, säger till P4 Sjuhärad att man just nu funderar på om man ska överklaga domen men har ännu inte bestämt sig.

De har till och med 7 december på sig att överklaga domen till Mark- och miljööverdomstolen.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Bergh får avslag
– av domstolen

Föregående artikelFem tippar V75 till Gävle söndag 27 november
Nästa artikel”Jag tycker att det är två toppchanser”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.