Bergh: ”Varit väldigt tungt i perioder…”

12

Foto: Micke Gustafsson, Kanal75

Robert Bergh kan äntligen pusta ut i det uppmärksammade målet.

TRAV14 november 2017 10:23

Roberg Bergh och LRF vann det uppmärksammade målet om att få använda strandskyddad mark till bete för hästarna.

– Jag har fått frågan kanske 100.000 gånger om hur det går med hagarna vilket varit jobbigt, men nu kan vi prata i positiv anda kring det och börja fokusera på resultaten, säger tränaren till Travronden.

Problemen började tämligen omgående när Robert Bergh började bygga vid sin nya travanläggning i Hajom, Mars kommun, utanför Göteborg.

Bygget av hagarna till travhästarna stoppades av strandskyddet vid vattendraget Surtan.

Sedan dess har turerna varit många kring det mycket uppmärksammade målet – och resan till att bli friad, som Robert Bergh nu blivit, har varit tuff.

– Den har varit blytung. Det hela började för tre år sedan när vi köpte gården och vi har haft problem med hagarna sedan dess, säger han till Travronden och fortsätter:

–  Det har varit väldigt tungt i perioder och jag har haft mycket jobbiga tankar. Sedan har det varit enormt dyrt också. 

”Nu kan prata i positiv anda”

Med hjälp av LRF vann travtränaren målet som nu inte kan tas i flera instanser.

– Jag har fått frågan kanske 100.000 gånger om hur det går med hagarna vilket varit jobbigt, men nu kan vi prata i positiv anda kring det och börja fokusera på resultaten, förklarar Bergh gör facktidningen.

”Glädjebesked för hela hästnäringen”

Nyheten kom i ett pressmeddelande under måndagen och där uttalar sig Lotta Folkesson, ordförande i LRF Häst, LRFs branschorganisation för hästföretagande sig så här:

–  Detta är glädjebesked för hela den svenska hästnäringen och LRF. Domen visar att Mark- och miljööverdomstolen förstått hur varierade våra moderna svenska jordbruk faktiskt är och att hästen är en del av jordbruket.

14 november 2017 10:23

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.