Berghs flytt till Åby i fara!

17

bergh problem sälja gården

Robert Berghs flytt från Bergsåker till Åby är i fara.
Marks kommun har anmält travtränarens nybygge till åklagare eftersom placeringen av ett 30-tal rasthagar saknar tillstånd och bryter mot strandskyddet.

Det är i en intervju i Sveriges Radio P4 som travtränaren uttrycker sin besvikelse mot sin nya hemkommun Mark.
– Jag har varit väldigt besviken på Mark och Hajom. Vi har varit totalt motarbetade varenda dag. Hade jag haft någon aning att det var så illa ställt hade jag aldrig startat det här, säger Robert Bergh.
Problemet handlar bland annat om att ett 30-tal rasthagar för hästarna ligger för nära ån Surtan som slingrar sig som en livgivande ådra genom landskapet i Marks kommun. Placeringen av hagarna bryter mot kravet på strandskydd. På onsdagen ska Plan och byggnadsnämnden i Mark fatta beslut i frågan.
Men Robert Bergh är även kritisk mot att inga bostäder planeras eller byggt för hans personal.
– Jag har fått noll uppbackning av det här. Det är ju 35-40 som ska börja leva sitt liv där med familjer. De har inte fått hjälp med lägenheter eller bostäder. Jag har varit totalt motarbetad varenda dag, hade jag bara haft någon aning att det var så illa ställt, och synen att jag skulle komma dit med min verksamhet, så hade jag aldrig startat det här. Nej, det har inte alls varit någon rolig resa, det här var pricken över i av allt som har varit i ett halvår, säger Robert Bergh till Sveriges Radio P4.

Kontaktat åklagare
Travtränaren vill inte ta orden att han hoppar av hela projektet i sin mun, men han låter minst sagt besviken.
– Jag måste titta över det här. Det ser stentungt ut. Om det finns någon i Marks kommun som ser det här som något stort och trevligt, då kanske. Men jag har inte träffat på den människan än i det kommunhuset.
Sveriges Radio P4 har även varit i kontakt med Svante Brandin, kommunbiolog i Marks kommun, och han förklarar problemen ur kommunens synvinkel.
– Det handlar om tillgängligheten för allmänheten. Rasthagarna kommer inte vara öppna för allmänheten och då går det mot strandskyddets idé. Då kan vi inte ge dispens.
Marks kommun dessutom kontaktat åklagare eftersom hagarna redan byggts utan tillstånd.
– Då måste vi anmäla det, och sedan får åklagare se om man vill gå vidare, säger Svante Brandin.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelTillbaka
Nästa artikelFem tippar V75 till Åby 16 maj 2015

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.