Berghs funderingar inför V75 BODEN

157

Berghs funderingar inför V75 BODEN

Robert Bergh åker till Boden med en full hästbuss och ger sin syn inför lördagens V75-omgång.
– Jag funderar faktiskt på att sätta på honom skygglappar, berättar Bergh om en av sina åtta V75-hästar.

På förhand ser Robert Bergh ut att ha en riktigt fet segerchans i Boden.
Urstarka förvandlingsnumret 8 Indra’s Secret (V75-2) fick nöja sig med ett fjärdepris under elitloppshelgen, men hade dessförinnan radat upp tre raka segrar i stor stil och ser nu att ha läge att göra ett tidigt utfall mot täten.
– Indra’s Secret blir allt bättre. Det är klart att det är fortfarande fördel på längre distanser, men stodivisionen är något man dras till när man vill starta henne, säger Robert Bergh.
Känns det som att du har hästen som ska vara favorit i loppet?
– Ja, det tyckte jag väl nästan förra gången fast hon inte var favorit. Hon hade bakspår då… Det har säkert gjort henne gott att det är 14 dagar mellan starterna nu, det var ju lite längre inför förra starten.
Vad tänker du kring taktiken?
– Det är väl att försök åka så fort som möjligt.
Stallkamraten 15 Miss Sober, vad krävs för att hon ska slå Indra’s Secret?
– Att jag åker fram så fort som möjligt med min, så att det blir tempo. Hon var förbättrad senast, vi hade trimmat på lite annorlunda och det köpte hon jättebra. Det var en bra spurt, det var positivt.
Några ändringar på någon av de här två?
– Nej, de går precis som i senaste starten.
5 Gigaro Am (V75-3), vad är senaste nytt där?
– Inget speciellt. Han har sett bra ut länge, det var väl bara att han kicka till på barfota runt om senast. Det var väl bra, så vi kör så igen.
Hur ser du på segermöjligheterna?
– De finns. Det är väl bara att han inte blir seg. Nu tycker jag att hans läge är lite tilltalande. Han har inte haft de här lägena. Han kan nog öppna ganska bra också tror jag, det är fin travare. Kanske en hygglig chans.

Otur i spårlottningen
I V75-5, 8 Höwing Unbeatable och 12 Vincent Horse, jag gissar att du inte skrattade när du såg spåren…
– Nej, det kändes ju lite småsvårt. Vincent har också stått över lite grann, så det är inte rätta formen.
Någon av dem som du vill varna för ändå?
– Det blir spekulationer, det känns onödigt.
Samma spår i V75-6 med 8 Mily och 12 Macelleria…
– Mily är ju fin. Nu hoppade hon bakom bilen senast, men skulle det fungera för henne så tycker jag att hon känns så bra att det skulle lyckas om det stämmer lite med loppet.
Vad säger du om 9 Mindyourvalue W.F. i Norrbottens Stora Pris?
– Formen ska vara bättre nu, han är bra på vecka-vecka. Det kändes ändå lite tungt när jag fick det där spåret. Hade jag haft 2-4-5, eller 7 till och med så hade jag kunnat ta hand om loppet själv. Det blir lite annorlunda i början för honom nu och han uppträder lite annorlunda (från bakspår) också.
Finns det på kartan att du gör slag i saken tidigt, för att förvandla det där bakspåret till att komma mot tätposition?
– Det är inte omöjligt. Det kostar att gå fram, men skulle det bli ett bra läge så vill jag nog gå fram med honom för det är i ledning och dödens som han har tjänat 90 procent av degen.
Kan han vinna från utvändigt ledaren i den här omgivningen?
– Jag säger inte nej, men det är en svår uppgift så sammantaget blir det att man inte tror på det riktigt.
Några ändringar där?
– Jag funderar faktiskt på att sätta på honom skygglappar. Jag får fundera lite grann. Jag tror också att han kommer att vara lite mer ”tjokad” den här starten. Det blev fyra veckor inför förra starten eftersom jag hade haft lite förhoppnings på Elitloppet, lite lång lucka, så jag tror att han kommer att vara så pass taggad att jag inte kommer göra det, men känner jag någonstans att jag kan göra det är det den förändringen jag planerar. Varför jag inte vågar är för att han, konstigt nog, galopperar mer från bakspår än från framspår bakom bilen. Han är lite lurig på det.
Om det blir skygglappar, är det någon form av utrustningsoptimering?
– Jag har gjort det förut utan utdelning, men jag tänkte att om jag väntar två år så kanske han köper det nu istället. Han tog det inte på något bra sätt när jag gjorde det för två år sedan.
Bästa chansen tycker spelarna att du har i Indra’s Secret, vad säger du själv?
– Det är bara att hålla med, säger Robert Bergh.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 Boden med JANNE JACKPOT & HARRY BOY
Nästa artikelAlltomtrav har V75 andelar till Midnattstravet!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.