Beställt bästa nätet – för att se dramat

44

Glenn Strömberg har begärt öns bästa Wi-Fi på Teneriffa.

Anledningen: för att kunna se V75-dramatiken med Tobin Kronos.

– Jag vill inte ha några störningar när jag ser travet, säger han till Trav365.

Expertkommentatorn Glenn Strömberg befinner sig just nu på Teneriffa hos sin dotter.

Därifrån kommer han på lördag se sin häst Tobin Kronos göra debut i Gulddivisionen på V75 från Östersund.

För att inte missa något av dramatiken har Glenn Strömberg begärt öns bästa Wi-Fi till dotterns hus.

– De säger att vi har öns bästa Wi-Fi installerat i huset nu, och vi har säkrat upp det så att det inte ska buffra eller bli några störningar när det är trav. Det här är bara för travets skull, skrattar han till Trav365.

”Finns inga moln på himmelen”

Glenn Strömbergs Tobin Kronos, som tränas av Solvallas Daniel Redén, har inlett karriären mycket lovande med elva segrar på 27 starter hittills och drygt 2,5 miljoner kronor i insprungna prispengar. På lördag gör han debut i Gulddivisionen.

– Även om han i fjol var ute i hårda fyraåringslopp och Europaderbyt mot bland annat Readly Express så känns det här kanske inte som en A-lagsdebut, men ett litet nytt steg framåt i och med det här startfältet, säger Glenn Strömberg och fortsätter:

– Tidigare så har han mött kanske två-tre hästar som varit väldigt bra, nu är det första gången han möter ett sådant här startfält med bra hästar överallt.

Vad tror du om Tobin Kronos möjligheter?

– Jag känner mig aldrig slagen med Tobin Kronos, och han har tre raka segrar i år och efter senaste segern på Hagmyren så var kusken Örjan Kihlström lyrisk, och även tränaren Daniel Redén är mycket nöjd med honom. Det finns inga moln på himmelen och jag har lärt mig att jag kan ha stort förtroende för den här hästen då han sköter sig så bra varje gång, och de som kan trav betydligt bättre än mig håller honom högt, och det är jätteroligt.

”Sitta där och bita på naglarna”

Trots att Tobin Kronos gör debut i Gulddivisionen så ser han ut att bli favorit i loppet.

– De hästarna som han möter på lördag är sådana hästar som man känner igen sedan tidigare, det är lite nytt, men jag ser med tillförsikt fram emot loppet. Jag känner att han är med dom, efter vad Kihlström och Redén säger, och efter vad han presterat hittills, säger Glenn Strömberg och fortsätter:

– Jag kommer inte gräva ner mig om han inte vinner det här loppet, bara att han är med i snacket är fantastiskt bara det i och med att det är Gulddivisionsdebut, men Örjan Kihlström sa efter loppet senast att han aldrig känt hästen så bra så det låter bara gott kring honom och jag ser som sagt med tillförsikt fram emot loppet. Sedan kommer man sitta där och bita på naglarna ändå när loppet går, skrattar han.

Men du tar loppet som det kommer helt enkelt?

– Precis, går det bra så blir jag jätteglad, och går det dåligt så kommer det nya lopp, det är upp och ner i travet, det vet vi, säger Glenn Strömberg.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet