Bilden avslöjar: Blev påkörd i storloppet

280

Favoriten 4 Charrua Forlan fick aldrig möjlighet att visa vad den gick för.

Detta då han blev trängd i första kurvan – och galopperade.

– Det var tråkigt för loppet, men underlättade för oss, sa Örjan Kihlström som vann med 11 Whitehouse Express.

Det var kvällens höjdpunkt och skulle vara lite av en kraftmätning mellan 4 Charrua Forlan, tränad och körd av Hans-Owe Sundberg, och Redéns Whitehouse Express med Örjan Kihlström i sulkyn.

Men publiken snuvades på duellen. Favoriten Charrua Forlan blev påkörd i första kurvan av en spetsjagande 5 Francais du Gull och galopperade.

– Det lär bli diskussioner om det här senare, sa Per Skoglund i tv-sändningen.

– Erik (Lindegren, kusk bakom Francais du Gull red.anm) försöker justera, men då är skadan redan skedd, sa Jennifer Tillman.

”Driver sin i galopp”

Kusken Erik Lindegren ansåg dock inte alls att han trängt favoriten. I en tweet efter loppet skriver Lindegren: ”Tittat 10ggr pp körning i första sväng ihop med domarna. HOS driver sin i galopp…. ska bli intressant att se beslut”.

Men domarna höll inte med. Lindgren fick både böter och avstängning för: ”snäv körning som grovt stört medtävlare”.

”Inget större krångel för oss”

För den andra favoriten, Whitehouse Express, innebar den inledande trängningen att loppet blev en enklare resa. Väl i näst sista kurvan satte man in stöten och avancerade snabbt upp i ledning. Sen vart det inte mer spännande än så. Hästen visade sin kvalitet och vann enkelt.

– Det var inget större krångel för vår del. Förvisso hoppade det värsta motståndet , men det känns som han kan hävda sig  i högsta klass, sa Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet