Björn Goop tar över som kusk bakom Bold Eagle

205

Björn Goop

Björn Goop tar över som kusk bakom Bold Eagle.
Duon strålar samman i Prix de l’Atlantique på Enghien 20 april.
– Vi behöver Björns åsikt för att vara säkra på om vi kan fullfölja våra planer att tävla i Sverige och sedan Kanada, avslöjar ägaren Pierre Pilarski för Kanal 75.

Björn Goops framgångar på fransk mark fortsätter ge ringar på vattnet och nu får han alltså chansen att sitta upp bakom landets största fixstjärna, 45-faldige miljonären Bold Eagle, i Prix de l’Atlantique med 1,7 miljoner kronor i prispengar.
Bold Eagle svek helt i sin senaste start, men efter att ha funnit orsaken i en infektion andas nu kretsen kring hästen optimism kring framtiden.
Planerna på en turné på svensk mark med starter i Hugo Åbergs Memorial och Åby Stora Pris i sommar kvarstår.
I så fall blir det med största sannolikhet med Björn Goop i sulkyn, förutsatt att duon lever upp till förväntningarna på Enghien.
– Vi måste få veta om Bold Eagle fortfarande vill springa och för att göra det måste vi ändra hans rutiner, det gäller all typ av träning och återhämtning, samt hur han körs i loppen. Det här är inget straff mot Franck Nivard som vunnit så mycket med hästen, berättar Pierre Pilarski.
Varför väljer ni Björn Goop?
Därför att han är en kusk på allra högsta nivå. Han känner min häst väl efter att ha tävlat mot honom så många gånger. Dessutom är han en gentleman och ett fullblodsproffs, både i med- och motgång.
– När jag skulle välja kusk till Face Time Bourbon tvekade jag inte en sekund från att ringa Björn och han tvekade inte en sekund att svara ja, och det var innan hästen var den champion han är idag, säger Pilarski och fortsätter:
– Det är en delikat uppgift som vi erbjuder, men vi behöver Björns åsikt för att vara säkra på om vi kan fullfölja våra planer att tävla i Sverige och sedan Kanada. Åker vi så är det inte som turister utan för att kunna hävda oss.
– Vi vill stanna med hästen i Sverige mellan loppen på Jägersro och Åby och Björn kan säkert hjälpa oss med att hitta det bästa upplägget.
Vad gäller Elitloppet är dörren fortfarande stängd för 2019, men det hindrar inte ägaren från att fortsätta hoppas.
– Min största dröm med Bold Eagle är fortfarande att vinna Elitloppet, men tyvärr tror jag aldrig att den drömmen blir sann, avslutar Pierre Pilarski.

Goop: ”En pojkdröm”
Björn Goop själv avslöjar i onsdagens krönika i Sportbladet att han har genomgått en operation för en blödning i en binjure, sviterna av en olycka på travbanan för nio år sedan.
Han räknar med att vara tillbaka i tävlingssulkyn i mitten av april och kommenterar också möjligheten att få sitta upp bakom Bold Eagle:
”Men ytterligare ett kvitto på att Frankrikesatsningen har lyckats fick jag nyss då ägarna till Bold Eagle hörde av sig och frågade om jag kunde köra honom i ett lopp i Frankrike under påsken. Man vill testa något nytt och jag hoppas att jag kan hjälpa till. Jag har jobbat hårt för att få sådan förfrågningar – att få tävla i högsta eliten – och jag säger som Stefan Hultman brukar säga: det är en pojkdröm som går i uppfyllelse”, skriver Goop i Sportbladet.

Föregående artikelInför V75 Momarken: Lionel N.O. tillbaka i Norge
Nästa artikelEn årsdebut med mersmak

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.