Björn Röcklinger inför V75 Söndag

54

björn röcklingen inför v75 söndag

I lördags blev det en tränarseger på V75 med Västerbo Highscore.
På söndag kan det bli ytterligare en för Björn Röcklinger genom formtoppade Devon Am.
– Hon vann med mycket krafter kvar senast. Jag tror absolut att hon kan vinna igen, säger Röcklinger.

Solvalla-tränaren har bra snurr på sitt material och hästarna som startat har visat fin form på slutet. Björn Röcklinger håller till på Julmyra gård i Heby och har 32 hästar i träning. I lördags vann Västerbo Highscore överlägset på V75. Den kommande helgen körs dubbla V75-omgångar och på söndag i Gävle selar Röcklinger ut Devon Am som är favorit i den femte avdelningen. Det fyraåriga stoet har övertygat i två raka segrar och speciellt senast såg hon kanonfin ut då hon vann hur lätt som helst från ledningen.
– Hästen är jättefin och har utvecklats mycket med loppen. Som treåring tävlade hon i stentuff konkurrens och då körde jag henne själv och körde snällt med henne. Jag ville ha en häst kvar till i år också. Nu har hon utvecklats och blivit väldigt fin. Hon har en enorm fysik och har blivit mer komplett som häst, framförallt snabbare, säger Björn Röcklinger.
– Senast var hon mycket bra vid segern. Hon spetsade och fick tryck i två omgångar. Först från start och sedan en tryckare till efter trehundra meter. Men trots den tuffa öppningen såg hon ganska oberörd ut efteråt. Hon vann med mycket krafter kvar.

”Det ser bra ut”
Devon Am startar i V75-5 från spår fem bakom bilen och körs återigen av Ulf Eriksson som vann med henne senast.
Vad säger du om söndagens uppgift?
– Det ser bra ut. Spåret är bra och hon är snabb ut. Nu såg jag att det finns någon startsnabb invändigt så vi får se hur loppet blir kört. Men jag är säker på att min häst gör en bra insats. Hon har känts fin i jobben och jag hoppas att hon får ett vettigt lopp.
– Jag tror absolut att hon kan vinna om det stämmer till. Eller om hon inte har otur kan man väl säga istället. För det finns inget lättare än att förlora ett travlopp, ha, ha. Jag tror att hästen kommer att utvecklas ännu mer och vi ändrar ingenting nu. Det får bli längre fram i år, säger Björn Röcklinger som även deläger hästen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.