Blågul dominans i Hamburg

226

image-3

Dreams Take Time vann Grosser Preis von Deutsland och är obesegrad hos Lars I Nilsson.
– Det är knappt att man tror att det är sant. Det är makalöst roligt, sa Jägersrotränaren efter söndagens storseger.
Tyska storloppet Grosser Preis von Deutsland blev en blågul uppvisning med i stort sett fyra svensktränade hästar på linje på målfotot och även en svensktränad häst på femte plats.
Lars I Nilsson-tränade Dreams Take Time var etta i mål sedan kusken Johnny Takter lyckats hundraprocentigt med sin styrning där han körde till spets för att sedan släppa till Indigious. Banan i Hamburg har open stretch men luckan kom utvändigt och Dreams Take Time hann fram med en knapp marginal.
Tvåa blev Stig H Johansson-tränade Indigious tillsammans med Erik Adielsson och trea blev Svante Båth-tränade Quid Pro Quo med Åke Svanstedt. Fjärdepriset gick till Marcus Lindgren-tränade Call Me Hanover med Per Lennartsson och femtepriset knep Dream Duo och Veijo Heiskanen.
Segern var värd 877 430 kronor för Dreams Take Time som travade distansen 2 720 meter på 1.14,0, autostart.
– Andra storsegern för vårt lilla stall på kort tid. För en månad sedan vann vi Derbystoet med Fascination och nu det här. Tidigare har nästan känt det som omöjligt att vinna storlopp. Det är knappt att man tror att det är sant. Det är makalöst roligt. Det blir en himla lätt hemresa. GPS:en visar 45 mil, sa Lars I Nilsson.

Försök och final till Bagley
Även Hamburg-Cup gick i blågult men med tyskt inslag då Jägersrotränaren Conrad Lugauer vann både försök och final med Bagley.
I finalen anföll Bagley från andrapar utvändigt genom sista kurvan och kopplade greppet på ledaren Strong Boy D.E. (som vann sitt försök) direkt in på upploppet.
Förstapriset var 175 000 kronor.
Stig H Johanssons Chapeau tjänade 131 614 kronor när han dominerade ett fyraåringslopp i händerna på Erik Adielsson. Det innebar att hingsten passerade en miljon kronor insprunget.

Lars-Ove Pettersson

Föregående artikelTitelförsvararen vann Lotterian
Nästa artikelSanity tapper trea