Blir Ingves ostoppbar på V86?

20

party med ingves i visby

V86-spelet drar vidare på sin sommarturné och nästa anhalt är Visby. Förra året lockades en rekordpublik till banan då över 6 000 personer fick se Deuxieme Picsous vinna tävlingssäsongens största lopp – Gotlandslöpningen!

Fjolårets segrare finns med för att försvara sin titel, men denna gång blir han betydligt mindre betrodd. Favorit att roffa åt sig de 125.000 kronorna i förstapris är istället Halmstads Västerboonthenews som närmast kommer från en spetsseger i Vaggeryd.
– Han vann utan att vara som allra bäst och det är alltid ett tecken på kapacitet, säger Lars Brindeborg i stallet.
– Han var tung och stel på Solvalla i starten dessförinnan varför det trots allt var ett steg i rätt riktning och nu känns han ännu bättre.
Vi vet att ni tidigare meddelat att Västerboonthenews är allra bäst med ett rygglopp, hur funderar ni kring det taktiskt denna gång?
– Jag håller fast vid att han är klart effektivast med ett rygglopp, men vi kan ju inte åka till Gotland och backa. Det blir därför ett offensivt upplägg och kommer han till ledningen lär det inte vara aktuellt att släppa.
Västerboonthenews har en bit att åka till Gotland och påbörjar resan redan under tisdagen med vidare övernattning på banan.
– Han är egentligen ingen bra reshäst, men det fanns ingen färja som passade under onsdagen varför det fick bli på detta sätt. Nu har han i alla fall sällskap med sig och det är även positivt att den värsta värmen har lagt sig, fortsätter Brindeborg.
Är det aktuellt med några ändringar?
– Han har gått med ett öppet huvudlag ett tag men till denna start sätter vi mest troligt på ett norskt, vilket fungerat bra i början av hans karriär. I övrigt siktar vi mot barfota som på slutet.
Gotlandslöpningen avslutar V86-spelet som lockar med en jackpot och en ensam vinnare kan kamma hem åtta miljoner kronor.

Toppstammat resesällskap
Lars Brindeborg nämnde ett resesällskap och det handlar sannerligen inte om vem som helst. Det är nämligen välstammade Ulriika Highness som är en dotter till ingen mindre än travstjärnan Camilla Highness. Camilla som för sin del sprang in över tio miljoner kronor och gjorde samtliga sina framträdanden i regi Petri Puro.
– Ulriika Highness är en jättefin häst som vi har väldigt höga tankar om. Tyvärr har det strulat en hel del på slutet, men vi bara väntar på att det ska lossna för henne på allvar.
Efter seger i debuten har det blivit två raka galoppmisslyckanden, men senast fanns det en förklaring till missödet.
– Det var absolut inte hennes eget fel då hon helt enkelt slog i vagnen. Till denna start lastar vi med den gamla Commander Crowe-sulkyn som är stor och bred och där det finns gott om plats. Jag lovar att hon har kapacitet som räcker och blir över för att vinna i ett gäng som detta, avslutar Lars Brindeborg.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.