”Blir inte bättre för att man gnäller och hackar”

44

Foto: Kanal 75

Stefan Hultman

Premiär för Solvallas tisdagar i kväll.

Något som Stefan Hultman, 54, ser fram emot.

– Det är klart det hade kunnat vara ännu bättre, men efter de förutsättningar som vi har tycker jag det här är jättebra, säger han.

Sveriges huvudstadsbana Solvalla kommer under 2018 att ha en egen tävlingsdag, nämligen tisdagar.

Redan i kväll, den andra januari, så är det premiär för Solvallas tisdagar.
En nyhet kring tisdagarna på Solvalla är den expertpanel som kommer att befinna sig på restaurang Kongressen, med Stefan Hultman, Mattias Spante och Anders Malmrot.

Den tidigare stjärntränaren Stefan Hultman, som vunnit det mesta som går att vinna som travtränare, har sedan han insjuknade i oktober 2015 efter sin rehabilitering varit en mycket uppskattad expert, både i TV4 men främst i ATG Live.

Nu blir han Solvallas nye profil kring tisdagarna.

”Inte riktigt återställd ännu”

När Trav365 når Stefan Hultman strax efter lunch under tisdagen så har han precis klivit upp.

– Jag låg och vilade lite, jag måste ladda batterierna inför kvällen, säger han.

Stefan Hultman fick lämna återbud som julvärd i ATG Live, samt nobba ett par uppdrag från Kanal 75 kring nyår, på grund av sjukdom. Även om Hultman inte är helt återställd ännu, så missar han inte tisdagens premiär på Solvalla.

– Jag är inte riktigt återställd ännu, jag har haft feber i en månad och ruskig influensa som satt ner mig. Jag har ingen riktig kraft, så jag behövde vila lite.

Men det var aldrig aktuellt att stå över kvällens premiär?

– Nej, jag fick ju säga ifrån uppdrag under jul och nyår, och då hade jag 39 graders feber och jag grejade helt enkelt inte det. Jag sa ifrån mig de uppdragen för att få chansen att återhämta mig till i kväll, det känns viktigt för mig att vara med i kväll. Nu är jag i varje fall feberfri och det blir nog en lagom start i kväll med premiär.

”Ingenting du vänder på tio minuter”

Hur ser du på Solvallas nya tisdagar?

– Det är klart att allting kan bli bättre, det förstår jag också, men nu är det som det är och ska vi vända trenden som är nu måste vi göra det bästa av det vi får. Vi får tisdagar och V86 och det häftigaste kanske hade varit onsdagar och V75, men nu är det som det är och då får vi alla hjälpas åt att göra det bästa av det här, säger Stefan Hultman och fortsätter:

– Det är viktigt för Solvallas hästägare, hästskötare, tränare och allting att vi får en egen tävlingsdag, då slipper de åka runt överallt, komma hem sent mitt i nätterna, hästar som står på långa transporter och onödiga kostnader för hästägarna. Nu får vi göra det bästa av det här och försöka vända den negativa trenden.

En trend som Hultman menar kommer ta tid att vända.

– Det är ju ingenting du vänder på tio minuter men VD Jörgen Berglund, Markus Myron i sin nya roll och nye sportchefen Anders Malmrot och övriga gänget, de är lite uppåt. Jag tycker de tänker rätt, jag har varit med på några möten och jag tycker det finns hopp. Det är klart det är en stor utmaning, men alla måste hjälpa till, det blir inte bättre för att man gnäller och hackar, utan vi får göra det bästa av det. Solvalla behöver en egen tävlingsdag, och det här är en början i varje fall.

”Det som jag kanske är vassast på”

Du nämnde tidigare att det var viktigt för dig att vara med i kväll, varför är det så viktigt?

– Jag blev väldigt hedrad när Markus Myron och Anders Malmrot ringde och frågade om jag ville vara med på det här, att de skulle bygga det här runt en profil, och jag blev både hedrad och smickrad. Jag har sprungit på Solvalla sedan jag var sex-sju år gammal och det är mitt andra hem. Jag tjänar inga stora pengar på det här, jag gör det mycket för att jag vill hjälpa Solvalla, och sedan trivs jag på Solvalla och den roll jag får blir jättebra, säger Stefan Hultman och fortsätter:

– Mattias Spante blir tipsexperten, jag får engagera mig lite mer i hästarna, hur de ser ut i värmningarna och så, och det är det som jag tycker är roligast, och det är det som jag kanske är vassast på också. 

2 januari 2018 14:20

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.