”Blir inte chockad om Propulsion vinner Prix d’Amerique”

90

”Blir inte chockad om Propulsion vinner Prix d'Amerique”

Propulsion startar i Prix d’Amerique för fjärde gången.
Enligt tränaren Daniel Redén kommer stjärnhästen bättre förberedd än någonsin tidigare till världens tuffaste travlopp.
– Han mår jättebra och jag blir aldrig chockad om han vinner, säger Redén.

På söndag smäller det på den svarta kolstybben i Paris.
Då ska vinnaren av Prix d’Amerique skriva in sig i historieböckerna och samtidigt ta hem förstapriset på 4,3 miljoner kronor. Förhandsfavoriten är franske Face Time Bourbon, som tränas av Sebastien Guarato och körs av Björn Goop.
Tre svensktränade hästar tar chansen att försvara de blågula färgerna. Dessa är Milligan’s School, Ringostarr Treb och Propulsion. Den sistnämnde har varit med i Prix d’Amerique tre gånger tidigare. Men ett par av åren har förberedelserna inför loppet inte alls varit de bästa. År 2017 blev hästen tjock i ett ben innan och i fjol stod han med feber veckorna innan storloppet. Propulsions tidigare placeringar har varit fyra, trea och femma. Nu har tränaren Daniel Redén kunnat preparera sin 31-faldige miljonär bättre än någonsin inför det stora slaget. Han är på plats på gården Chamant norr om Paris med sin häst och meddelar att resan har gått bra.
– Vi gjorde fel när vi reste ner till Masters, då reste han själv och var helt tokig. Jag trodde allting skulle gå åt skogen. Den här gången fick Bucks To Burn åka med och allt gick jättebra. Propulsion är nöjd med livet, säger Daniel Redén till Trav365.

Sliten efter förlusten på Bergsåker
Propulsion förlorade som storfavorit mot Elian Web för några veckor sedan i V75 på Bergsåker. Det loppet tog också hårt på Propulsion enligt Redén.
– Banan på Bergsåker slet väldigt mycket på mina hästar. Det var tunga förhållanden däruppe. Jag är inte så orolig över det, när han nu studsat tillbaka. Han var sliten dagarna efter. När jag körde första jobbet efter Bergsåker kändes han jättefin, men det fanns ingenting i tömmarna. Helt tomt. Så har det aldrig varit med Propulsion. Massören fick ta honom två gånger och efter andra kändes det att trycket var tillbaka, säger Redén.

”Vill inte se honom i spåren”
Solvalla-tränaren menar också att förberedelserna för ”Proppen” nu har varit klart bättre inför årets Prix d’Amerique gentemot de tidigare åren.
– Peppar-peppar. 2017 rann det ju tjära ur benet och vi fick stryka honom inför en tilltänkt start, då lyckades han ta sig samman och bli fyra efter ett heroiskt lopp. Förra året stod han med feber efter Romme-starten och lyckades träna upp sig och spurta bra till en femteplats. Att han inte vann på Bergsåker spelar ju ingen roll. Han hade bara ett lopp i kroppen efter att ha vilat i månader och gick med skor och brodd. Jag var jättenöjd att han fick det loppet i sig.
– Han mår jättebra hästen och det finns inget att klaga- eller gnälla på. Det ska bli kul! Han har säkert mycket stöd av svenskarna på plats. Jag hoppas han får ett maximalt lopp, får smyga med, få lucka – och spela ut sin enorma speed som han har. Jag vill inte se honom i spåren, det har jag gjort nog. Han har varit ute vid korvkiosken och på väg mot Paris innerstad, säger Daniel Redén till Trav365.
Som även inte blir chockad om Propulsion vinner Prix d’Amerique på söndag.
– Jag blir aldrig chockad om han vinner. Har man tjänat 31 miljoner så har man inte gjort det på grund av tur. Självklart tror jag på min häst, men jag är ödmjuk och inser att loppet är väldigt bra med tufft motstånd. Det krävs mycket tur.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Sundgren staplar segrar
Nästa artikelV75 Eskilstuna – Janne Jackpot vs Harry Boy

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.