”Blir inte chockad om han vinner…”

69

Med tre lopp i kroppen är han nära toppformen.

Efter ett vässande banjobb är taktiken given för B.B.S.Sugarlight i Copenhagen Cup.

– Det blir full laddning från start. Får vi ledningen så kör vi där och jag blir inte chockad om han vinner, säger tränaren Fredrik Solberg.

På söndag smäller det på Charlottenlunds travbana utanför Köpenhamn. Årets upplaga av Copenhagen Cup är ett mycket jämnt och stjärnfyllt startfält. Distansen är 2011 meter och förstapriset 492 000 kronor. En av deltagarna är den norske stjärnhästen B.B.S.Sugarlight. Han har gjort tre starter i år och tagit en andra- samt en tredjeplats som bäst. Det har inte slagit några gnistor direkt om den åttafaldige miljonären men nu ska han vara rejält på gång enligt tränaren Fredrik Solberg.

– Jag tycker att hästen har gjort bra lopp men haft dåliga utgångslägen. Det första loppet på Momarken var jag väldigt nöjd med och i det andra loppet på Bjerke var det dåligt tempo i. Det var få hästar med och allt blev fel så det har jag dragit ett streck över, säger Fredrik Solberg.

LÄS OCKSÅ ’Fick inte bli som en svensk gulddivision’  

”Sträckta linor genom mål”

– Senast gjorde han ett fint löp i Halmstad och nu är han riktigt på gång. Jag har själv varit iväg på semester men Vidar Hop körde ett jobb med honom inne på Jarlsberg efter 1.15 i 2000 meter. Han var väldigt nöjd med hästen och tyckte att han kändes jättefin. Det var sträckta linor genom mål och hästen är där han ska vara nu.

– Jag var ute och körde en tur med honom i går (läs måndag) och han ser väldigt fin ut. Han är ganska nära toppformen nu, fortsätter Solberg.

”Många som tror det är galet mellan mig och Peter”

B.B.S.Sugarlight lottades till spår sju bakom startbilen och taktiken är given för den startsnabbe travaren.

– Han gör sina bästa lopp i spets helt klart så vi kommer att ladda för fullt från start. Får vi ledningen så kör vi där för han har vunnit sina flesta lopp i den positionen. Jag var lite negativ först när jag såg spåret men sedan har jag tänkt om lite och hört att Charlottenlund är en speciell bana. De innersta spåren är inte bra men däremot kommer hästarna med bra fart ur kurvan från spår sju till exempel.

– Från spets finns möjligheten att vara med i den främre träffen. Det är väldigt bra hästar emot och i så här tuff konkurrens är jag väldigt nöjd om han är bland de tre främsta. Men jag blir heller inte chockad om han skulle vinna. Det blir helstängt huvudlag, barfota bak eller aluminiumskor runt om ifall banan blir hård om det regnar, säger Fredrik Solberg.

– Det blir Vidar Hop som kör och det är många som tror att det är något galet mellan mig och Peter Untersteiner. Men så är det inte alls. Peter har haft hästar från sitt eget stall och det har helt enkelt inte passat så att han har kunnat köra honom i år. Men han kommer att köra igen så fort det passar. Vidar Hop är bästa kusken i Norge och har vunnit över 3000 lopp.

 

Startlista Copenhagen Cup 2017

1. Tony Gio

2. In Vain Sund

3. Buzz Mearas

4. Nadal Broline

5. Cruzado Dela Noche

6. Carabinieri

7. B.B.S. Sugarlight

8. Takethem

9. El Mago Pellini

10. Your Highness

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet