Bra chans för Knows Nothing på V86

40

knows nothing

Han blåste till konkurrenterna i comebacken och vann överlägset.
Nu är Knows Nothing favorit i V86 som kryddas med en dubbeljackpot.
– Han vann med tussarna kvar och jag tror på en lika fin prestation igen. Det är en bra chans, säger tränaren Reijo Liljendahl.

Eskilstuna är värd för veckans V86-omgång och eftersom ingen lyckades pricka in varken åtta eller sju rätt förra veckan är det dubbeljackpot.
Elva miljoner kronor väntar till en ensam vinnare enbart på åtta rätt.
Precis som på V75 så kan det vinna flera stora favoriter på V86 och ändå ge miljonutdelning. Det är inte alls omöjligt att det börjar med en favorit redan i inledningen.Knows Nothing gjorde nyligen comeback efter sju månaders uppehåll. Men någon ringrost saknades sannerligen inte i årsdebuten. Reijo Liljendahl är känd för att hans hästar inte behöver några lopp i kroppen och Knows Nothing var inget undantag. Efter en fin resa i rygg på ledaren kom luckan i sista sväng och sedan small det bara till. Den femfaldige miljonären sprintade ifrån över upploppet till en överlägsen seger och gjorde ett mycket fint intryck. Knows Nothing vann på kanontiden 1.10,1, vilket är starka papper efter ett sådant långt uppehåll.
– Vi försöker alltid att förbereda hästarna så väl som möjligt så att de ska vara bra direkt i loppen och tåla en tuff inledning. Knows Nothing var bra, riktigt bra, säger Reijo Liljendahl.
– Jag hade förväntningar på honom inför säsongen men så gjorde han sig illa i hagen i vintras och därför tog det tid att få igång honom igen. Men nu verkar han jättefin. Det är klart att han fick en vilsam löpning men han vann med tussarna kvar och behöver inte be om ursäkt för segern. Han var överlägsen och hade kräm kvar i mål.
– Han har tagit loppet bra och känts fin efteråt. Jag körde ett jobb med honom i dag (måndag) och det var till belåtenhet.

”Samma lopp som förra gången”
Knows Nothing har spår fyra bakom bilen i V86-1 och körs av Ulf Ohlsson. Det är återigen kort distans men om det är en spik för spelarna vill inte Reijo Liljendahl sia om.
– Det är ungefär samma lopp som förra gången och jag tror att han gör en lika bra prestation igen. Allt tyder på det i alla fall. Sedan om han är en spik eller inte det får spelarna avgöra. Jag tycker att det är en bra chans. Han är snabb från start men Uffe får lägga upp taktiken. Det blir barfota runt om igen och helstängt huvudlag, säger Reijo Liljendahl.

”Barfota och helstängt – första i år”

Du har ytterligare tre hästar till start inom V86. Chanserna där?
– A Gift To You (V86-3) kör vi försiktigt med och håller på att bygga upp henne. Hon möter rätt så bra hästar och har bakspår så hon får smyga med. Inga ändringar.
– Snyting (V86-7) kommer efter ett litet uppehåll och han var inte bra i Gävle senast. Nu känns hästen klart bättre och han tränar bra. Han har visat sig kunna duga bra i sin klass och satt lite fast i V75 i Mantorp näst senast. Han kunde ha varit långt framme med lucka då. Nu får vi hoppas på bättre flyt i loppet. Det blir barfota runt om den här gången, han gick med skor senast, och sedan blir det helstängt huvudlag för första gången i år. Så det blir lite nytt på honom och jag tycker inte att han är borta här.
– Calle Laday (V86-8) är i bra form och känns fin i träningen efter Halmstad senast där han var mycket bra som tvåa i V75. Nu möter han Readly Express och även Björn Goops häst är riktigt bra. Så kan min vara trea är det bra gjort. Barfota runt om igen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 till Axevalla 23 juli 2016
Nästa artikelPer Lennartsson inför V86 Eskilstuna

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.