Bröllop + start i V75 samma dag!

20

image-7

Det blir en annorlunda lördag för Solängettränaren Björn Karlsson som gifter sig med sin Ida i Mo Kyrka i Örnsköldsvik i helgen.
– Loppet går nog ungefär när vigseln är slut.

Björn Karlsson och Ida Andersson fick tid i kyrkan 15.00 på lördag. Ungefär samtidigt som utmarschen för brudparet kan åttaårige kallblodet Lottmar vara inne på upploppet i V75-5.
Erik Adielsson ska köra Lottmar i Rättvik. Både häst och kusk är startsnabba och spåret är kanske bästa tänkbara över den korta distansen.
Utsatt starttid för loppet är 16.00.
– Lottmar är en outsider på V75 . Vi ska åka häst och vagn från kyrkan med en kompis och det är väl en tio minuter hem. Under den tiden hoppas jag hinna smyga upp telefonen och försöka få fram något resultat från loppet, säger Björn Karlsson.
Helgens brudpar har barnen Isabelle 3,5 och Sebastian 1 år tillsammans.
– Vi har varit i lag i sex och ett halvt år och det blixtrade när vi träffade varandra. Så det är dags att ta tag i det här nu. Jag är inte ett dugg nervös, det ska bara bli roligt.

Guldtäcket väntar
Björn Karlsson har specialiserat sig på att träna kallblod. I år har det gått riktigt bra på V75 med stallstjärnan Tangen Haap som tog två raka segrar i V75 i maj och juni med Karlsson själv i sulkyn.
I helgen som var blev det en tredjeplats i V75 i Hudiksvall med Ulf Ohlsson i sulkyn.
– Han fick köra hårt första 700-800 meterna för att komma till ledningen så det blev för mycket mjölksyra till slut. Haap gjorde det jättebra och ska starta nästa lördag på V75, då det är Guldtäcket som gäller på Dannero.
Lottmar har ännu inte vunnit på V75 men gjort det bra i vardagsloppen. Kanske blir det så lyckat att det blir seger på lördag, samtidigt som brudparet Karlsson står på kyrktrappen hemma i Moliden?
– Lottmar nöter på och gör alltid sitt. V75 är tufft för honom men nu tyckte vi att det var läge då det var hans distans. Kanonspår och starsnabbe Erik Adielsson upp…så en liten ”kantboll” är det om allt stämmer. Banan måste vara fast, i så fall bör han kunna en tid strax under 1.24, säger Björn Karlsson.
Oavsett resultat blir det bröllopsfest hemma hos brudparet Karlsson på lördag.

Mikael Wikner, Kanal 75

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.