”Brukar vara heligt – men finns undantag”

38

Stig H Johanssons klassiska god jul-hälsning till trav-Sverige: ”Ser med tillförsikt fram mot nästa år”

Foto: Kanal75

Stig H Johansson om året, julhälsningen, nästa år och V75-hästarna på Solvalla.

TRAV23 december 2017 11:27

På julafton firar Stig H Johansson, 72, jul hemma med släkt och vänner.
På annandagen väntar V75-finaler på hemmabanan Solvalla.
– Julafton brukar vara helig från träning, men det finns undantag, säger Stig H Johansson till Trav365.

Enligt egen utsago har mästertränaren Stig H Johansson varit i ett travstall de senaste 57 julaftnar, och det här året lär inte vara något undantag. Det vankas V75-finaler på hemmabanan Solvalla på annandagen och de hästarna ska ”ha sitt”.

Stig H Johansson brukar läsa dikten tomten i tv, och jul är en viktig högtid för Johansson med familj och släkt.

–  Vi firar jul hemma med släkt och vänner, vi brukar träffa lite folk och det är trevligt, och det kommer säkert bli en trevlig jul i år också, säger han.

”Ser med tillförsikt fram mot det”

Stig H Johanssons hästar har hittills under 2017 sprungit in drygt 6,5 miljoner kronor, och har en bit kvar till fjolårets siffror på 8,3 miljoner kronor.
– Jag tycker det har varit ett bra år, kanske inte vad gäller inkörda prispengar, men man har varit frisk och så och inga konstigheter, även om vi haft  lite sämre resultat i år.
Men det låter inte som det är något du grämer dig över?
– Nej, jag tycker det är logiskt, vi har inte lika mycket häst längre och inte riktigt den där höga kvaliteten som vi haft tidigare, även om det finns några guldkorn.
Hur ser du på nästa år?
– Jag ser med tillförsikt fram mot det, vi är vid den tidpunkten där man har antalet unghästar som man tycker ser trevliga ut och bedöms som lovande, sedan vet man att det kan gå åt alla håll, vissa kan bli bättre och vissa inte så bra som man tror. Vissa hästar går framåt hela tiden och andra stannar i utvecklingen, och det är svårt att veta det på förhand. Men jag tycker det finns potential i flera av stallets yngre hästar.

”Att vinna blir svårt”

Stig H Johansson har på annandagen två hästar till start under V75-finalerna på Solvalla, först ut i Johanssons duo är 4 Han Herred (V75-5).
– Det blev lite fel för honom senast, han tappade rygg och blev lite hetsig då, sedan gick det väldigt fort en bit in på sista varvet och han tröttnade lite grann. Formen är nog annars intakt och han behöver naturligtvis en hygglig resa, men jag tycker som sagt att formen varit bra länge och den fortsätter att sitta där tycker jag.
Vad tror du om 2 Un Dernier Rire (V75-7)?
– Han kom vingligt till senast och räckte inte till riktigt, jag tycker annars att formen även där är klart godkänd. Om han får en fin löpning kan han vara med på en bra placering, men att vinna blir lite svårt, säger Stig H Johansson.

23 december 2017 11:27

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.