Calgary Games kan snart vara tillbaka på tävlingsbanan

45

calgary games kan snart vara tillbaka på tävlingsbanan

Det har spekulerats i att han kan ha gjort sin sista start.
Men nu talar allt för att Calgary Games snart är tillbaka på tävlingsbanan.
På söndagen gick den obesegrade travfantomen ett banjobb på Solvalla.
– Man är inte här i dag om man inte har tänkt att han ska starta igen, sa hästens tränare Timo Nurmos efter träningspasset.

Intresset för Calgary Games i aveln är enormt. Och inte undra på det. Femåringen är obesegrad efter nio starter och tog i fjol hem både Svenskt Travderby och Europaderbyt i imponerande stil. Förra hösten köpte Menhammar Stuteri in sig i hästen, som tidigare ägdes till 100 procent av Timo Nurmos, och sedan dess har det varit fokus på avel för den högklassige hingsten. Fram till nu. På söndagen körde Timo Nurmos 1.13,6 i 2 200 meter, mitt i banan, med Calgary Games på Solvalla och hästen gav ett bländande intryck.
– Jag var mycket nöjd. Han fick bestämma tempot själv. Jag fick bara hålla i lite så att det inte gick för fort. Han har inte varit på banan på nästan tre månader och det är självklart kul att sitta bakom en sådan här häst igen, sa Timo Nurmos.
Calgary Games står fortfarande på Menhammar på Ekerö men inom kort kan han återvända till Timo Nurmos stall.
– Det är roligt att det finns ett stort intresse för att hästen ska starta, utöver det stora avelsintresset i hela världen. Nu får vi se vad som händer de närmaste dagarna.
Det är ingen vild gissning att Timo Nurmos blickar mot Frankrike i vinter, men Solvallatränaren tar en sak i taget.
– Det är inte omöjligt att det blir ett kvallopp inom de närmaste veckorna. Men först får vi ser hur han tar jobbet i dag och sedan hur han tar ett kval. Men visst är det spännande.
Calgary Games är son till Timo Nurmos tidigare superstjärna Readly Express och Breeders’ Crown-vinnaren Olympia Tilly. Så här långt har han sprungit in 6,5 miljoner kronor, vilket är småpotatis mot vad han tjänat i aveln.

Föregående artikelInför V75: Nedförsbacke för Untersteiner
Nästa artikelWilliam Ekberg vann EM för lärlingar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.