Calgary Games klar för start i Prix de Belgique

318

calgary games klar för start i prix de belgique

Calgary Games får plats i Prix de Belgique – därmed lever även hoppet om en start i Prix d’Amerique.

Tränaren Timo Nurmos, kusken Björn Goop och samtliga svenska travfans kan pusta ut. Calgary Games får en sista chans att försöka kvala in till Prix d’Amerique.
På tisdagen blev det nämligen klart att Calgary Games är en av de 18 som kommer starta på söndag i det sista B-loppet, Prix de Belgique, där de tre första i mål får en biljett till vinterns största lopp sista söndagen i januari.
Calgary Games var utanför de 18 när den preliminära anmälningslistan kom och hoppet har sedan dess varit att hästar före i listan skulle hoppa av Prix de Belgique. På tisdagen försvann bland annat elitloppsvinnaren Etonnant och Callmethebreeze och därmed är Calgary Games bland de 18.
När det gäller Etonnant så har hästen drabbats av en korsförlamning. Kanal 75 har varit i kontakt med tränaren Richard Westerinks fru som bekräftar att hästen har en korsförlamning, men att det är för tidigt att säga vad det får för konsekvenser för resten av vintermeetinget.
Den definitiva startlistan till Prix de Belgique blir klar på torsdag.
Prix de Belgique avgörs sedan på söndag på stora banan på Vincennes över distansen 2 850 meter. Förstapriset är 588 000 kronor.

Föregående artikelInför V86/jackpot: Litar inte hundra på den fine
Nästa artikelV86 tips från Tipsaren/Spelguiden

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.