Carelin brottade ner Boys Going In

237

carelin

Örebrotravet bjöd på ett högklassigt treåringslopp på torsdagskvällen och Boys Going In åkte på karriärens andra förlust när Carelin var starkast i Juliloppet med 150 000 kronor till vinnaren.
Carelin bjöds på en fin resa i händerna på Johan Untersteiner och från tredje par utvändigt avgjorde han enkelt efter attack genom slutsvängen och ett mycket rappt upplopp.
– Loppet blev exakt som jag ville. Det viktigaste var att köra felfritt från start och målet var sedan att köra sista 500-600 metrarna, sa Johan Untersteiner.
Den treårige talangen, som tränas av Roger Walmann, galopperade i starten senast i E3-finalen. Nu fick han en liten revansch.
– Det är väl det där med startsnabbheten han behöver träna på. Han är lite spänd från start och kan slå ihop, det är hans akilleshäl. Annars han har väl visat de flesta kvalitéerna hittills och visat att han tillhör de bättre i kullen. Han är bra och med lite tempo i början är han väldigt stark i spurten, fortsatte Johan Untersteiner.

Tungt lopp utvändigt ledaren
Boys Going In, som inledde karriären med fyra raka segrar, fick gå först utan rygg i andraspår och såg fin ut som tvåa, men Fredrik Perssons snackhäst, var utan svar mot vinnaren sista biten.
Lutfi Kolgjinis italienare Radieux ledde loppet, drog själv upp farten sista 800 men galopperade som slagen in på upploppet.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInternationell Söndag i Norge och Finland
Nästa artikelInför V75: Erik tar sikte mot Derbyt