CARLSSON: ”En klar vinnare som spikas”

119

Lågklassigt och svårlöst.

Dagens Grand Slam 75-omgång är en riktig utmaning.

Tur att vi har en klar vinnare från ­Robert Bergh att spika.

Det var många som förutspådde hög utdelning i går på V75 men favoriterna radade upp sig och det blev en ny jackpott.

I dag avgörs Grand Slam 75 i Örebro och det ser inte alldeles enkelt ut på förhand. Det finns dock flera roliga drag och jag ­hoppas att de levererar lika bra som mina vinnare Dino Baggio och Dragster gjorde förra söndagen.

 En stenklar spik sticker ut i omgången och det är Re Doc som senast svarade för en imponerande insats i V75.

Efter en inledning av i underkant 1.08 ­första 500 meterna stod han emot i det ­längsta och fick bara släppa Zenit Brick ­förbi sig den allra sista biten. En mycket tapper insats och nu ser det ut att vara spel mot ett mål.

Jag pratade med Robert Bergh i veckan som sa att Re Doc känns bättre än någonsin och han trodde såklart på bra chans. Hästen är klar för V75-finalen och därför kanske man sparar barfota runt om till den starten men barfota fram blir det minst.

Motståndet är också av klart sämre kaliber än han är van vid att möta och det här gänget lägger han på rygg som han vill.

Rapporteras träna bra

 Jag spikar även Get a Winner i GS75-inledningen. Han har stångats i tuffa gäng i V75 där han har vunnit. Var trea i finalen i slutet av november och gör nu årsdebut. Han rapporteras träna bra och ska tävla barfota fram direkt. Bra chans givetvis då motståndet inte avskräcker på något vis och läget är perfekt.

 I GS75-2 vill jag lyfta fram hemmahästen Saint Gerda som i skrivande stund är spelad på sex procent. Hon ­spurtade bra till andraplatsen bakom Alle Cash på Solvalla senast och står nu bättre till med ett fint läge och passande motstånd. Men loppet är öppet och favoriten Utah Kronos är inget att lita på.

Lär få ta över ledningen

 Favoriten Barracuda Bac i den tredje avdelningen står lite på tur för en seger. Han galopperade som fastlåst i slutkurvan senast och hade dessförinnan två raka andra­platser. Öppnar bra och lär få ta över ledningen tidigt. Då kan han bli svårslagen.

Men jag måste bara ha med ­Yippee som i skrivande stund endast är spelad på åtta procent av insatsfördelningen. Han gjorde ett mycket bra slutvarv som tvåa näst senast och ska nu eventuellt tävla barfota runt om. Felfri blir han inte lätt att tas med.

 Även den fjärde avdelningen ser lite lurig ut men förstahäst för mig är Grinne­bys Orion som satt fast med krafter kvar i V75 senast. Nu ­kliver han ner i klass och Kim Eriksson kan ­mycket väl lotsa in honom till seger den här ­gången.

 Qourtney Cox imponerade vid segern från dödens näst senast. Han är dock inte att lita på och det kan bli galopp. Felfri är han ett segerbud men får sällskap på k­upongen i den femte avdelningen.

En riktig bedövare kan Roly Poly vara som har visat form i de senaste starterna, höll bra från utvändigt om ledaren senast och som nu ska tävla barfota runt om.

Glöm inte min varning

 Emelie Hall har varit duktig i tre raka segrar och Janne Hellstedts fyraåriga sto är favorit i den avslutande avdelningen. Hon är stark och tuff och har visat att hon kan göra jobbet själv.

Men här måste man ha med Donna Sisu, hängde med godkänt senast och har nu lopp i kroppen. Jorma Kontio upp på denna lite tröga men rätt så kvicka häst från start, kanske kan innebära spets. Hon är given liksom Helen Afrika som vann senast och som också kan öppna bra.

Glöm heller inte bort min varning i ­Unhead Of som avslutade bra till andra­platsen i V75 senast. Och sedan är frågan när det är dags för Ginger Lynn att få vinna?

Porrstjärnan är ojämn men skulle hon ha en bra dag kan det vara en härlig susare att se upp med. Även Milda Andover är ­given.

Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 2 Get a Winner (1, 10)

GS75-2: 2, 6, 8, 5, 7, 10 (1, 9)

GS75-3: 5, 10 (2, 7)

GS75-4: 9, 4, 2, 6, 8, 1 (3, 10)

GS75-5: 7, 4, 8 (9, 5)

GS75-6: 2 Re Doc (3, 10)

GS75-7: 9, 2, 11, 5, 4, 3 (1, 6)

1 296 rader/1 296 kronor

 

Grand Slam 75 från Örebro sänds i TV12 15.30

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.