Carlsson: Han är mitt drag i Derbyt

52

V75 på Charlottenlund i dag och det kan mycket väl vara ny hög utdelning som väntar.

Tur att vi har en Gentleman till spik att luta oss mot.

V75 drar över sundet till Danmark ­denna söndagseftermiddag och avslutar veckans kavalkad av fem raka V75-omgångar.

 Danskt Travderby är dagens höjdpunkt och noterbart är att Steen Juul har kvalat in inte mindre än fem egentränade hästar till finalen. Han kör själv favoriten Bvlgari Peak som drog undan till en överlägsen seger i försöket från ledningen.

Tränare Juul säger själv att hästen har den bästa kapaciteten av hans gäng, men också att Bvlgari Peak inte är helt pålitlig och kan galoppera. Jag garderar därför med två ­starka utmanare och notera att distansen i Derbyt är 3 000 meter gentemot 2 500 ­meter som det var i försöken.

En av utmanarna är Bad Moon Rising som vunnit både Uppfödningslöpning och ­Kriteriet i Danmark. Han fick en tuff löpning i dödens utanpå ledande och vinnande Balotelli i försöket och höll starkt.

Just Balotelli är mitt drag i loppet då han vann i övertygande stil från ledningen senast och förstärks nu av Thomas ­Uhrberg i finalen. Hästen går bäst i ledningen och eftersom han är startsnabb och har ett fint läge torde taktiken vara given. Jag låser loppet med dessa tre.

 Bästa spiken i V75 tycker jag är Gentle­man i den tredje avdelningen. Det är en seger­rik fyraåring med bra inställning och han kommer från två raka. Vann enkelt ­senast och har tidigare i år varit i Sverige och tävlat och avslutade då mycket bra som trea på Åby mot bra hästar.

Gentleman har en fin uppgift här då han står ensam på start och förhoppningsvis ­leder loppet från start till mål. Enligt tränaren ska hästen kunna springa en 1.14-tid över distansen och i så fall måste tilläggshästarna ner på en 1.13-tid för att plocka ner honom. Det är också svårt på Charlottenlunds bana att ta så mycket ute i spåren då banan har snäva kurvor.

Spets och slut är vad jag hoppas på att Gentleman levererar.

Struken för halsinfektion

 V75 inleds med ett stayerlopp över 2 950 meter och favorit är Nougat Ås som kommer med två raka segrar. Men den tidigare vinnaren av Harper Hanovers har varit struken för en halsinfektion efter senaste ­starten och formen kan ­vara svårbedömd, även om hästen rapporteras träna bra och känns fin. Jag garderar därför och vill vurma för Staro Inter­state som det inte löste sig för senast och som enligt tränaren ska vara ­bättre nu.

Varning för helt bortglömda skrällen Need For Speed kom med en rejäl av­slutning senast till andraplatsen.

Jagar 18:e raka segern

 I V75-2 jagar Bandit Rick sin 18:e raka seger (!) när han är storfavorit för Steen Juul från spår åtta bakom bilen. Hästen är matchad i enklare gäng i Danmark där han har radat upp framgångarna och senast var han överlägsen. Men frågan är var han ­hamnar någonstans från det här risiga ­läget. Det kan vara så att segerraden bryts den här gången och han kommer knappast till ledningen nu.

Ledningen tror jag att Can Lane tar och han visade tidigare i år på Åby att han kan öppna mycket snabbt bakom startbilen. Johan Untersteiner har hittat en bra uppgift åt sin häst som står perfekt inne på pengarna. Formen ska vara uppåt med ett lopp i kroppen och läget är perfekt bakom bilen.

Johan Untersteiner har otroligt bra form på stallets hästar och jag blir inte förvånad om Can Lane leder från start till mål.

Skrällen är formstarke Global Strategy som vann senast och som gången innan höll starkt från ­dödens mot bra hästar i Halmstad.

 V75-4 är ett öppet lopp om det nu inte är så enkelt som att Ultra Modern Hanke leder från start till mål för Birger Jörgensen. Hästen kommer från seger där han avgjorde via open stretch  men nu kanske man testar i spets och han kan bli svårfångad om han får bestämma.

Blir svårslagen i ledningen

 Flying Fortuna är hårt betrodd i V75-5 och senast höll hästen sånär på att vinna det tyska Derbyt. Han ledde i det längsta men blev infångad på mållinjen. Nu går han ner i klass men har bakspår vilket hästen är missgynnad utav.

Det är jämnt och öppet bakom men glöm inte skrällen Velvet Gio  som har gjort det bra och som senast fullföljde tappert i E3-försöket bakom topphästarna Van Kronos och Hazard Boko i en snabb avslutning. Kommer han till nu från sitt dåliga läge kan han mycket väl blåsa till de andra till slut.

 Om Västerboonthenews kommer till ledningen i V75-6 blir han svårslagen. ­Formen är prima efter två raka segrar och han är snabb ut bakom bilen. Men det finns startsnabba hästar innanför och blir det körning gynnar det Turno di Azzurra från bakspår. Hästen har gjort strålande lopp på svensk mark i sommar och var mycket, mycket bra som tvåa i båda heaten av Åby Stora Pris senast. Han kan mycket väl ­vinna loppet oavsett.

Skrällen är Edward Ale som nu har kommit igång efter kontinuerligt tävlande och det här är en häst som tränaren Petri Puro håller skyhögt. Vann senast i Helsingfors efter en bra spurt och står bra till här med ett fint läge, startsnabb som han är också.

Sedan är frågan vad Obi Wan kan prestera efter ett långt tävlingsuppehåll?

Extra V75 från Charlottenlund sänds i TV12 klockan 14.00.

 

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 4–3–11–10–5 (1–7)

V75-2: 3–8–4–9 (7–6)

V75-3: 1 Gentleman (12–11)

V75-4: 2–1–3–11–5 (10–4)

V75-5: 7–10–6–2 (4–3)

V75-6: 5–9 (3–1)

V75-7: 3–5–6 (4–2)

2 400 rader/1 200 kronor

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.