Cash Crowe och Propulsion = sant

96

Cash Crowe och Propulsion = sant

Stjärnstoet Cash Crowe har avslutat sin fantastiska tävlingskarriär.
Nu har ägaren Petri Puro bestämt vilken hingst som blir hennes första partner i aveln.
– Hon är bokad till Propulsion, säger Puro.

Cash Crowe gjorde ett fåtal starter varje år och totalt blev det ”bara” 18 lopp i karriären. Men på dessa hann hon med fantastiska framgångar och storloppssegrar. Som fyraåring vann hon miljonloppen Drottning Silvias Pokal och Derbystoet för Johnny Takter. Som femåring tog hon hem segern i Sto-SM på Åby för Christoffer Eriksson. Det blev totalt tolv segrar, två andra- och en tredjeplats på 18 starter. Hon gjorde bara blott tre starter i fjol och någon månad efter andraplatsen i Sto-SM i oktober tog tränare Puro beslutet om att det var färdigtävlat. Den sjuåriga damen går till avel med drygt 4,2 miljoner kronor på kontot och ett rekord på 1.11,6 över medeldistans med bilstart.
– Jag fick tynga ner henne så mycket i Sto-SM för att hon inte skulle vara rullig i travet. Hade hon kunnat gå med ordinarie balans hade hon vunnit det loppet, säger Petri Puro.
– Det är en märr med oerhört hög kapacitet men hon tålde inte att träna och tävla regelbundet. På slutet kom hon inte upp i sin riktiga nivå. Då tänkte jag att det är lika bra att ta henne till avel, så att hon får ha kvar sitt fina rykte och folk får komma ihåg vilken fin häst det var.
– Hon är bokad till Propulsion och det känns väldigt spännande med en sådan fantastisk hingst. Jag har en känsla av att det ska passa bra och det ska bli kul att följa hennes avkommor, säger Puro.

Föregående artikelSolvalla kör speedrace även för kallblod
Nästa artikelSpelguiden Tipsarens analys till DD ikväll!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.