Cirkeln sluts för Sanity på V75

26

sanity tillbaka på v75

Sanity och Malin Löfgren är tillbaka på mammas gata. På lördagen försvarar hästen Östersundstravets färger i Jämtlands Stora Pris.Foto av LARS JAKOBSSON

Det var på Östersundstravet som karriären tog fart.
När banan på lördagen arrangerar V75 sluts cirkeln.
Sanity är det stora hemmahoppet i Jämtlands Stora Pris.

Topptravaren Sanity (V75-6) är tillbaka i hetluften efter skadeproblem. Vinterns Frankrikesatsning fick avbrytas på grund av inflammation i ett framben och årsdebuten för en vecka sedan var hans första start på över ett halvår. Från tredje par utvändigt gick han i mål som trea bakom en överlägsen Shaq Is Back.
– Jag har kunnat träna honom för fullt i två månader och jag var nöjd med honom i årsdebuten. Han fick mjölksyra sista biten men det var inte så konstigt med tanke på hur länge sedan det var han startade. Dessutom gick han med skor och då har han inte alls samma spänst i steget, säger Malin Löfgren.
Under tävlingsuppehållet har Sanity flyttat med sin tränare hem till Jämtland, efter att i några år ha haft Solvalla som hemmabana. Det var på Östersundstravet som Malin Löfgren inledde sin tränarkarriär och det var även där som Sanitys framgångssaga tog sin början när han som treåring vann första upplagan av den populära tävlingen Rikstravet.

Skoryck och norskt huvudlag
De senaste åren har Sanity slagits i den absoluta toppen. Han har över tio miljoner kronor på vinstkontot och bland meritlistans storloppstitlar finns Norrbottens Stora Pris, Konung Carl XVS Gustafs Silverhäst och Prix de l’Union Europeenne. Två gånger har hästen varit med i Elitloppet och de två senaste åren har han slutat tvåa i Jämtlands Stora Pris. Från spår tre bakom startbilen kan det bli tredje gången gillt i årets upplaga.
– Egentligen har jag inga förväntningar eller krav på honom den här gången. Han möter hästar som säkerligen har mycket bättre form och jag är nöjd och glad om han gör ett bra lopp och är fräsch efteråt, säger Löfgren och tillägger:
– Men han är pigg och fin i träningen och normalt bör han vara många meter bättre jämfört med årsdebuten, både formmässigt och på grund av att han ska gå barfota runt om. Dessutom ska han gå med norskt huvudlag. Det svarar han bra på.
Lördagens V75-omgång startar först 20.30 och det förväntas publikfest på Östersundstravet. Den festen lär fortsätta långt in på natten om hemvändaren Sanity drar det längsta strået i Jämtlands Stora Pris.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.