Citytravet blev en veritabel succé!

67

image-23

Vädret bjöd till, publiken likaså.
När hästar och kuskar väl fått in snitsen utvecklades Citytravet till en veritabel succé.
– Det tycker jag verkligen. Idag är inte spelet i fokus, idag är sporten i fokus, sade ATG:s vd Hasse Skarplöth i folkvimlet under Kulturkalaset i Göteborg.

Gatutrav mitt i centrala Göteborg under en av stadens största festivaler.
En tokig idé som blev verklighet och levde upp till förväntningarna under knappt tre timmars tävlingar längs Nya Allén.
– Att vara så nära och se hästarna i uppåt 50 kilometer i timmen. Jag tycker det var grymt fräckt, kommenterade Lasse Kronér, ”Årets göteborgare” 2013 och en av tusentals människor som samlats längs staketen där publikleden växte ju längre kvällen led.
Deltagarna visade också uppskattning.
– Det märks att hästarna inte är riktigt vana, men de lär sig snabbt och visar vilka kloka djur de är. Jag tyckte att det var lite obehagligt i början, men nu är det en jäkla kick. Fantastiskt roligt, det här måste fler städer ta efter, var Lutfi Kolgjinis omdöme mitt under tävlingarnas gång.

Nerone Bigi sopade rent
Ovanan syntes i en darrig inledning med två tjuvstarter i första kvartsfinalen och avslutningen blev också snöplig, men däremellan bjöds publiken på några riktigt rafflande bataljer där domarna flera gånger fick ta till målfoto för att utse vinnaren.
Snabbast av alla var just Kolgjini vars Maffioso Face travade de 250 meterna på 18 sekunder blankt och gick till final mot Nerone Bigi/Veijo Heiskanen.
De senare hade sopat rent utan att släppa ett heat och höll trenden sedan Maffioso Face diskats för tjuvstart i första heatet och galopperat i det andra.
– Jag var lite skeptisk innan, speciellt hur vi skulle få stopp på hästarna, men det fungerade bra. Det var jätteroligt, jag hoppas de gör om det här nästa år, kommenterade Heiskanen glatt.

”Världens största travlopp”
Och glädjen syntes även hos stadens representanter.
– Evenemang är viktiga för Göteborg och det vi gör idag är ett tydligt tecken på att vi gör saker rätt. Du behöver inte vara det minsta travintresserad för att fatta att det här är bra, sade Max Markusson, evenemangschef på Göteborg & Co. som ligger bakom Kulturkalaset.
Därmed torde vägen ligga öppen för liknande festligheter framöver, men Affe Akbari hos arrangören Sport & Evenemang avslöjade att han har ännu större planer för travsporten.
– Jag har en förhoppning om att vi ska köra världens största travlopp publikmässigt på Ullevi. Vi bygger om arenan till en travbana.

Robin Johansson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV7 och V8 försvinner 1 september 2014
Nästa artikelBjörn Goop representerar Sverige i Kusk-EM på hemmaplan

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.