”Då slipper jag tänka på skiten”

84

I dag kör Adrian Kolgjini, 23, sitt första Elitlopp.

Då har han sätt till att han har mycket att göra.

– Det blir bäst så, då slipper man fundera så mycket, säger han till Trav365.

Senare under söndagen kommer 23-årige Adrian Kolgjini att köra sitt första Elitlopp, och han gör det med stallets stjärna Dante Boko.

Uppladdningen under Elitloppetsveckan har varit allt annat än lugn, något som Adrian medvetet valt.

Anledningen: slippa tänka på vad som väntar.

”Slipper man tänka på skiten”

– Det är fullt upp och har så varit, och det är skönt tycker jag, säger Adrian Kolgjini till Trav365 och fortsätter:

– Då slipper jag tänka på den här skiten, och det blir bäst så, då slipper man fundera så mycket och bara gå ut och göra sitt jobb. Det är precis den här uppladdningen jag vill ha, så man slipper tänka.

Hur mår Dante Boko för dagen?

– Han mår faktiskt oförskämt bra, men det måste han göra också för det går inte att komma till Elitloppet med 99 procents form, det måste vara 100 procent. Jag är jäkligt nöjd med honom, och hela stallet känns faktiskt bra.

”Bland de tre främsta”

När startbilen rullar till det andra Elitloppsförsöket, där Dante Boko och Adrian Kolgjini deltar, vid 15.49 senare i eftermiddag så gör Adrian debut i Elitloppet. Pappa Lutfi Kolgjini däremot har varit med i storloppet ett flertal gånger.

– Vi kommer att surra tillsammans om upplägget i loppet och så där, vad vi tror, men annars säger han inte så mycket utan han vet vad jag kan, och att jag kan.

Med handen på hjärtat Adrian, hur tror du det går?

– Men handen på hjärtat så tror jag vi är bland de tre främsta i finalen, jag är faktiskt väldigt inne på det med lite klaff bara, säger Adrian Kolgjini.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet