Dagens Dubbel Axevalla 19-21/7-2013

241

DDLORDAG

 

Jag hoppas ni ursäktar att jag inte fick in dubbeln i onsdags, den var en smula svårfunnen 😉 En 53- och en 36-oddsare vann första respektive andra dubbelavdelningen och DD-oddset blev smaskiga 1618,65! gånger degen. Den hade man gärna varit med på men att få in den komben vågar jag påstå är ren och skär tur. Finns egentligen ingen logik i den. Sifferspelarna, dubbelslagspelarna, kuskspelarna hade inget att hämta. De två sämsta spåren som vinner varsitt DD lopp, det sker sannerligen inte varje dag. 

Nya tag i helgen då det är trippeltrav på Axevalla som bjuder på Stochampionatshelg! Jag passar på att bjuda på lite godbitar till de tre dagarna.

 

Dagens Dubbel 19/7

DD-1 är ett heatlopp och samma hästar har redan sprungit mot varandra i V64-1 men då från andra positioner. Har du bricka 1 i heat A så får du bricka 8 i heat B. Så att tippa denna dubbeln är kanske aningens dumt med tanke på att det finns stort spelvärde i att titta på V64-1 INNAN man gör sin dubbel. Men det har ju inte alla möjlighet eller tid till. Jag chansar lite och låser DD-1 på två starka hästar: 6 Blue River Pipe och 7 Namale Kronos. Över Axevallas långa upplopp så hoppas jag att deras styrka ska fälla avgörandet.
DD-2 är ett stayerlopp över mastiga 4140 meter och favorit lär väl urstarke 15 Saston bli. Normalt sett så trycker han sönder detta motståndet även om det inte är några duvungar han möter. Men så är vi tillbaka vid det faktum att i onsdags på Dannero så visade Timo Nurmos hästar återigen hur uselt de tävlar utanför Solvalla. Nu tror jag inte att Saston kommer göra bort sig men det är en anledning att gardera. Därför tycker jag att man på en bong spelar med spik på Saston medan man spelar en lite mindre bong med tre intressanta motbud: 9 Nice Little Ärt, 10 Twigs Tarzan och 14 Winning Love. Dessutom vill jag offra en guldslant på 1 Yvory Queen som har fått läget och med rätt resa i rätt tempo så har hon en giftig avslutning!

DD-1: 6,7
DD-2: 15 Saston
2 kombinationer

DD-1: 6,7
DD-2: 9,10,14
6 kombinationer (lite mindre insats på denna)

DD-1: 6,7
DD-2: 1 Yvory Queen
2 kombinationer (en guldslant eller två på dessa kombinationer)

Tvilling DD-1: 6-7
Tvilling DD-2: u-häst 15 mot 1,6,9,10,12,13,14

Drag till V64: Trots elftespåret (nu nedstruken ett spår) så tror jag Exercise To Go rundar till vinst i V64-2. Värsta motbudet 2 Mellby Amiral är inte i toppform enligt tränare Walmann och även om det sannerligen inte är något motstånd som går av för hackor så verkar ETG vara en riktigt vass häst.
WOW! var min känsla när jag såg V64-3. 1 Edward Ale och 3 Opitergium kanske ändå står i en klass för sig och dessa två bör göra upp om segern.
V64-4 är återigen ett riktigt bra lopp (hela helgen består av riktigt riktigt bra lopp). Treåriga damer gör upp här och det lär gå undan! Jag tror det krävs flera streck trots att E3 vinnaren 1 Mellby Briolett har fått ett riktigt fint läge. Hon kommer inte att köras ihjäl och frågan är hur hon tar sig iväg från innerspåret. Frode Hamre har två fina ston i 2 Single Sock och 9 Georgie Mae, räknas tidigt. 3 Rosemary Gar är också väldigt bra men personligen tycker jag det ska bli mest intressant att se 5 Absinthe. Den tidigare Jean-Etienne Dubois tränade hästen gör debut för Erwin Bot och har härdats i tuffa årgångslopp på Vincennes. Har en del galopper i raden men sköter hon sig kan det bli en tuff nöt att knäcka. Tror hon kan öppna ganska bra från start om hon laddas.

 

 

Dagens Dubbel 20/7

DD-1 är ett småkrångligt lopp som jag hoppas man kan lösa på fyra streck: 2 Avanti L.M, 3 Overtaker By Sib, 5 Alamo Boko och 10 Le Mat. Overtaker By Sib och Alamo Boko är förstahästarna med tanke på framspåren men avslutningen från Le Mat senast var ruggig och gör han om det här så går ingen säker. Skrällen kan Avanti L.M vara, han har gjort flera bra lopp just på Axevalla. Är rejäl och tål att gå en repa ute i spåren. Möjligtvis är distansen i kortaste laget.
DD-2 är ett riktigt bra gulddivisionslopp över lång distans och här vimlar det av stayers i världsklass. 2 Noras Bean gillar jag verkligen och tränare Stenströmer är klart uppåt efter senaste insatsen i Norge. Jag tänker ta en rövare och låsa detta loppet med Noras Bean och 4 Pato. Pato har inte riktigt fått till det år men senast var han på väg mot en riktigt fin prestation på Visby då han rullade över i galopp på upploppet. Jag tror att det var banunderlaget som ställde till det då och han ska nog räknas här. Såklart är det ett chansartat lås men det är väldigt svårt att välja bland dessa fina stayers och det blir för dyrt att måla på. Jag hoppas åtminstone Pato blir lite mindre betrodd. För de som vill ha med ytterligare en häst som jag tror inte blir speciellt betrodd så rekommenderar jag 10 Spring Erom. Han startar inte så ofta men gör för det mesta bra lopp även om han har haft det tufft i år. Skulle han ha en bra dag här och det klaffar lite på vägen så har han definitivt styrkan att vinna.

DD-1: 2,3,5,10
DD-2: 2,4
8 kombinationer

Min raka DD: 5-2
Min roliga DD: 2-2,4

Tvilling DD-1: u-häst 5 mot 2,3,10
Tvilling DD-2: u-häst 2 mot 3,4,7,9,10

 

 

Dagens Dubbel 21/7

DD-1 är ett riktigt bra sprinterlopp för ston. Vi får återigen se 4 Tamla Celeber och normalt sett står hon i en klass för sig MEN hon har inte visat den rätt gnistan i år och därför är det givet att gardera även om den normalt sett timide (åtminstone när det gäller att bedöma chanserna) Roger Walmann låter faktiskt lite uppåt om man läser startkommentar på hans hemsida och då ska man ta det på allvar. Men jag fyller på med fyra hästar bakom: 2 Olivia Lavec, 5 True Advantage, 6 Nalda Nof och 7 Global Midnight. Svanstedt Sr. sitter själv upp bakom 9 Metior Easy men det är pga att han äger henne och jag tror säkert att Global Midnight är en bättre chans trots läget. Intressant att se spetsstriden. Tamla kan öppna ganska bra om hon laddas men det kan även Nalda Nof och Global Midnight. Min känsla är att den av Nalda Nof och Global Midnight som kommer till spets mycket väl kan leda runt om men samtidigt är det två hästar som även är riktigt bra med ett rygglopp. Möjliga kandidater att få överta är Oliva Lavec, Tamla Celeber och True Advantage. Olivia Lavec är inte så tokig från start heller och kanske kan vara en fidus i spetsstriden men jag tror mest på Nalda Nof.
Styrkemässigt är det svårt för de andra att mäta sig med True Advantage men samtidigt så är hon nog allra bäst när hon är med där framme och det kan bli ett tidigt avancemang. I andra utvändigt kan mycket väl Global Midnight sitta och får hon sitta där till 400 kvar så kommer det att gå undan över upploppet.
Som sagt ett riktigt bra sprinterlopp och jag hoppas överleva på mina fem streck.
DD-2 är loppet som alla har väntat på hela helgen, finalen av 2013 års Stochampionat. Väldigt många fina ston gör upp om en miljon i förstapris och det är inte enkelt att välja. Jag försöker ändå att gå kort och låser loppet med två hästar som onekligen hör hemma i toppen av fyraåringskullen. 5 Mousse och 6 Fascination är det jag talar om. Fascination är drottningen i kullen men tiaran har hamnat lite på sned i år utan att för den skull ha åkt av. Här ska hon laddas från start och jag tror inte Takter nöjer sig förrän han sitter i spets även om det kan kosta en del. Därifrån ska hon slås och det kan bli en tuff uppgift. Men i jollen bakom Mousse sitter en av världens kyligaste kuskar, Örjan Kihlström, och är det någon man gärna håller i handen när det gäller storlopp och inte allra minst Stochampionatet så är det Örjan. Inte mindre än sex gånger har han lotsat in vinnaren i Stochampionatet och att Kihlström har en bra hand med damerna har vi svart på vitt. Mousse är i knallform och skulle Fascination svika från spets så tror jag att Örjan kan räkna in sin sjunde Stochampionatsseger och därmed tangera Stig H Johanssons sju segrar.

DD-1: 2,4,5,6,7
DD-2: 5,6
10 kombinationer

Min raka DD: 4-5
Min roliga DD: 6,7-5

Tvilling DD-1: u-häst 6 mot 2,4,5,7
Tvilling DD-2: u-häst 5 mot 1,6,8,10

Drag till Extra V75: Glöm inte 9 Politiken i V75-1. Spännande smygläge och det kan bli bra fart på loppet. Kommer passa bra över det långa upploppet.
Hamnar 7 Berlock vettigt på det i V75-2 så tror jag hon sänker detta motståndet. Tvilling med 1 M.T Harmony!
2 Dakadak är säkert bättre till starten i V75-3 men såg ni loppet som 3 October Kronos gjorde i Halmstad!? Han lär inte vara sämre med det loppet i kroppen och är han bara lite mer reglerbar denna gånger så tycker jag han ska räknas. Glöm inte bort 9 Attrape Moi som Adielsson åter får chansen bakom. Kan få loppet.
3 Ivar Sånna tror jag blir väldigt svårslagen i V75-4.
7 Alfaz Del Pi har en bra uppgift framför sig i V75-5 men garderar ni så se upp med 5 For Pleasure As. Löser det sig från innerspåret så blir han giftig! Glöm inte heller att springspårskuskarna på tillägg heter Örjan Kihlström och Erik Adielsson. De två missar sällan från sådana lägen…

 

Lycka till!

/Andreas Johansson

 

Föregående artikelInför Trippeltravet: Håkan har en luring
Nästa artikelKort men bra dag på Åby