Dagens Dubbel Färjestad 2/2-2013

242

DDLORDAG

 

I Onsdags var jag rätt så bra på det fast ändå inte :S Ybanos var riktigt bra i DD-1 och övertygade när han krossade samtliga trots en tuff löpning. Mitt drag Fantastic Ås var inte alls så bra som jag hade hoppats. I DD-2 skrev jag att Pay Attention kunde vara en spetsfidus och hon visade sig kunna öppna ganska bra och fick ledningen. Inte mycket att orda om sedan då Örjan fick styra och ställa och kunde glida undan till en behaglig seger. Dessvärre fick jag inte med Pay Attention på DD men ingen idé att gråta över spilld mjölk 🙂

Dagens Dubbel på lördag serveras från Färjestad och vi håller tömmarna för att vi kan pricka två rätt denna gången istället.

 

DD-1

1 Bon Frecia och Jorma Kontio leder volten och det är sannolikt att tro att ekipaget håller ledningen. De som kan utmana är 3 Sandrngham Hanover och 6 Belgrado men går Bon Frecia felfritt så bör han hålla ledningen. Det är väl inte ett omöjligt scenario att Bon Frecia spårar runt om men det är ingen häst som vunnit ihjäl sig den senaste tid och senast på V75 i Gävle fick han en bra resa men kunde inte utmana och jag tycker inte han såg ut att hålla toppform. Han tillhör en av de mer betrodda men i mina ögon är han en smula överspelad och bara en av flera.

Min vinnare är 3 Sandrngham Hanover. Han är snabb ut och bör få en bra position. Är i riktigt fin form och med pappa i jollen denna gången så tror jag det blir segerdefilering.

Belgrado utmanar tidigt, håller bra form och kommer från färsk vinst. Chansartat läge denna gången med en mindre rutinerad kusk än senast.

9 Wiss Pen är mitt drag i loppet. Näst senast gick han i mål med en hel del sparat efter sen lucka och senast satt Stefan Persson fastlåst på innerspår med fulla linor. Denna gången tror jag att Wiss Pen kommer få chansen och de två snällare loppen kan vara det som behövs för att motivera den hedersamme tioåringen till att spurta hem loppet.

10 Goldomaster är en rysare. Vann silverdivisionen på norska V75 senast och Goldomaster gynnas om det blir högt tempo i täten.

11 Latitude Broline ser ut att bli favorit och det är en rejäl märr i bra form. Men läget är inte bra och man ska tänka på att de tre segrarna på slutet är tagna i stolopp och även om inte detta är det värsta silverloppet så är det tufft motstånd och hon kommer inte bara att gå runt dem. En felaktig favorit enligt mig och jag kan inte rekommendera spel med Latitude Broline med tanke på läge och motstånd (tankarna går osökt till Pay Attention i Onsdags, samma kusk och samma tränare…).

Tänkte egentligen inte skriva något om 2 Vermo men efter att ha läst en intervju med tränaren Matts Hockman så tycker jag det är på sin plats att åtminstone lägga ut en liten varning för den kapable valacken. Det är ganska positiva tongångar från tränaren och dessutom visade kusen senast att formen är klart på G. Och nu sitter Björn Goop upp i sulkyn för första gången vilket kan ge en extra växel. Men ska ändå tillägga att Vermo står tufft inne i loppet med tanke på att han har en tvångsprissumma tilldömd på drygt 400.000 (har något med att hästen är importerad, inte helt säker på reglerna kring det).

Rank: 3,9,6,1,11,10,2

 

DD-2

Här finns det några kusar som kan lägga iväg rejält från start och spetsstriden tror jag främst kommer stå mellan 4 Art On Line och 7 Zizou Limburgia. Art On Line är väl inte otänkbart att Mikko Aho kör i spets med men skulle Zizou Limburgia komma till spets så är det för att släppa till en vettig rygg. 6 Caddie Gallant är nog det trista men troliga spetsbudet. Om han når ledningen så blir han mycket svårstoppad. Men det ska tilläggas att detta är en bra bronsdivision med flera fina kusar som kan utmana men de har fått sämre eller missgynnande lägen och av den anledningen tycker jag Caddie Gallant är klar förstahäst och en vettig spik. Det är ingen som har häst nog att sätta upp tempot från dödens och därför tror jag att Jorma får bestämma tempot och sedan bör Caddie Gallant sprinta undan på Färjestads inte alltför långa upplopp.

Värst emot tycker jag 1 Quangaroo Zet är men han är inte gynnad av läget. Nu tror jag att han kanske kan öppna lite bättre än tidigare visat men det blir svårt att svara Art On Line och Zizou Limburgia. Jag är inte heller helt säker på att Björn Goop svarar spets mot Caddie Gallant ifall han skulle kunna hålla ut övriga. Får Quangaroo Zet luckan i tid så har han fart nog att utmana den stora favoriten.

En intressant rysare kan 8 Overtaker By Sib vara. Det är läget som ställer till det för honom och det är vingelrisk härifrån. Troligtvis backar Johan Untersteiner från start och då är ekipaget utelämnade till vad de andra hittar på.

De fyra kusarna på bakspår är inte så tokiga utan tvärtom kapabla att ta hem detta om det strular för förhandsfavoriterna. Men det vill nog till att det häxar rejält där framme för att de ska komma in i matchen. Alla fyra har både styrkan och farten om det stämmer med positioner och ryggar under vägen.

Rank: 6,1,8,4,11,9,10,12,5,7,3,2

 

DD-förslag

Eftersom jag tror ganska hårt på 6 Caddie Gallant i DD-2 så får man försöka hitta på något i DD-1 istället för att få något odds överhuvudtaget. 1 Bon Frecia, 3 Sandrngham Hanover och 11 Latitude Broline lär inte ge några odds att tala om och det gör förmodligen inte 6 Belgrado heller. Jag tycker det är viktigt att ta spelvärdet i beaktning och inte kasta bort slantarna på kombinationer som bara ger smulor tillbaka. Jag tänker chansa bort 1 Bon Frecia och 11 Latitude Broline i DD-1 pga de faktorer som jag beskrivit ovan och dessutom pga att 1,11 mot 6 Caddie Gallant i DD-2 förmodligen inte ger mer än runt 4-5 ggr pengarna. Jag rekommenderar istället att göra en rak DD med 3 Sandrngham Hanover mot 6 Caddie Gallant och lägga en lite större slant. Men jag tycker man ska spela några kronor med 9 Wiss Pen i DD-1 också, det bör ge ett ganska bra odds med Caddie Gallant i DD-2.

DD-1: 3

DD-2: 6

1 Kombination

DD-1: 3,9

DD-2: 6

2 Kombinationer

Faller Caddie Gallant i DD-2 så blir det nog bra odds oavsett vem man spelar med i DD-1.

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

Föregående artikelNästagångare 1-5 februari
Nästa artikelNurmos har inlett 2013 bäst!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.