Dagens Dubbel Färjestad 28/4-2014

257

DDTIPSET

 

Senast jag tippade till Färjestad så slutade det med att jag var oerhört förbannad och besviken. Det flesta vet säkert vad jag menar. Diskningen av Claes Sjöström i DD-2 på långfredagen innebar att jag torskade en bra sudd både på DD och en tvilling med måltvåan Duffman (som fick vinsten). Det var inget annat än en stor skandal att han blev diskad och man undrar ju om domartornet hade lagt ett spel på Duffman… Jag kommer själv att bojkotta Färjestad ett tag framöver och allra helst skulle jag se att måldomaren på Färjestadtravet fick foten så långt upp i r*ven att han fick använda sittkudde den närmaste månaden. Men det lär ju inte hända.
Rösterna efter diskningen var många och de flesta rörande överens om att det var en av århundradets hårdaste diskningar. I mitt tycke var Claes Sjöströms styrning en riktig delikatess där han utnyttjade varenda millimeter till sin fördel. Att bli belönad med en diskning är som att ställa sig bredbent och invänta en kickoff från en amerikansk fotbollsspelare rätt upp i the happy zone.
Men nog om detta och jag kommer naturligtvis göra tips till Färjestad ändå.

I DD-1 har jag en liten förhoppning att 3 Val D’Amour inte blir favorit men troligtvis blir han säkert knapp favorit till slut. 4 You Talking To Me är det väl som utmanar om favoritskapet men jag undrar hur det står till med formen där. Dessutom är formen hos stall Goop fortsatt diffus även om det känns lite som att det har vänt nu men innan man sett segrarna komma tycker jag man ska spela lite avvaktande på stall Goop.
Val D’Amour däremot har fin form och jag tycker det är bästa hästen i fältet. Val D’Amour har 635000:- på kontot men kunde lika gärna haft det dubbla. Jag hoppas Berglöf inte lämnar något åt slumpen utan kör fram och antingen övertar spets eller mosar från dödens.

DD-2 känns mer öppet. Tolv stycken fyraåringar ska göra upp och jag streckar fyra hästar: 1 Gliding Light, 3 El Cantate, 4 Thaitec och 6 Greve Montechristo. Tror mest på El Cantate som gjorde tre mycket fina insatser ifjol. Årsdebut och formen är säkert inte på topp men jag har en känsla av att han är bra nog att vinna utan full form här.

DD-1: 3 Val D’Amour
DD-2: 1,3,4,6
Min raka DD: 3-3
Min roliga DD: 3-6

I V64-1 har Daniel Redén nästan utlovat vinst med 9 Up Up And Away som får Björn Goop i vagnen denna gången. Även om inte stallformen är den bästa så är BG i bra kuskform och vinner mycket lopp igen. Redén håller Up Up And Away högt och sköter han sig så rundar han nog till vinst. Jag tycker dock man ska ta med 7 Thai Goldie som är i fin form och har gjort två bra lopp. Jag tror att hon är sämst tvåa och en tvilling med Up Up And Away tror jag på. Får ni 10 gånger på den så är den spelvärd.
V64-3 känns som ett hyfsat öppet lopp. Glöm inte 10 Antagonista som jag tror vinner detta om han sköter sig.
1 Ante Dana i V64-4 tror jag är en ganska bra häst och jag blir inte förvånad om han vinner detta. Finns dock en tuff utmanare i 8 Red Hot Snapper som är en fin långluffare. Har även ett par skrällar att bjuda på: 12 Ocean Dream DE och 15 Smirre Creek. Framförallt Ocean Dream DE tycker jag är klart intressant med Johan Untersteiner i sulkyn. Sitter direkt i andraspåret och med lite vettiga ryggar så tror jag han dyker upp på en plats och med bra klaff kan han vinna.

Lycka till! 

Föregående artikelLunchdubbel Halmstad 28/4-2014
Nästa artikelMack Lobell fyller 30 år i morgon!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.