Dagens Dubbel Gävle 8/5-2014

230

DDTIPSET

 

DD-1 håller fin klass och det kan nog bli lite fart även om två av de mer intressanta kusarna gör årsdebut och säkert är i behov av lopp. 2 Johnny B.Kemp och 5 Prince Tagg är de jag talar om. Spännande att se Prince Tagg som debuterar i regi Timo Nurmos, hoppas han lyckats ta fram en extra växel hos ”Taggen”. Jag tar dessa två och tar även med 4 Traveling Man som möter lite snällare motstånd denna gången. Min åsikt är att Johnny B.Kemp kanske är bästa hästen i fältet och det blir kul att se hur han tagit vinterträningen.

DD-2 är ett försök till Diamantstoet och det känns som ett öppet lopp. Systemet blir lite stort men jag vill ha med tre hästar: 3 Walk A Mile, 11 Kiss Me Kemp och 13 Nova Race. 9 Jeepster kanske är bästa hästen men jag tycker inte om det faktum att hon galopperat i de två senaste starterna och det har inte bara varit startbrasa. Hon blir säkert en del betrodd här men jag vill inte spela med henne innan hon visat bättring och gjort ett stabilt lopp igen.
Walk A Mile tror jag kommer göra ett riktigt bra lopp för det där är en rätt så bra häst. Hon kanske bara är helt klar här.
Kiss Me Kemp har Bergh säkert vässat lite på inför detta och att det är en riktigt bra häst är det ingen tvekan om.
Nova Race har inte gått med sulky i tävling på nästan ett år inför detta. Hon har gjort det bra i montén och det är inte ovanligt att hästar tänder till när de går sulkylopp efter att ha gått montélopp. Dessutom sitter tränare Leif Witasp i sulkyn och det är nästan 1½ år sedan han satt bakom Nova Race i lopp. Jag tycker det är faktorer som gör att Nova Race är värd en varning.

DD-1: 2,4,5
DD-2: 3,11,13
Min raka DD: 2-3
Min roliga DD: 2-13

Tvilling, lopp 8: u-häst 13 Nova Race mot 3 Walk A Mile och 11 Kiss Me Kemp

Lycka till! 

Föregående artikelV86 Solvalla/Åby 7 Maj
Nästa artikelElitloppsfilmen är klar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.