Dagens Dubbel Halmstad 5/7-2014

118

DDTIPSET

 

Halmstad och V75 igen. Vilken vinnare vi fick se i finalen av Sprintermästaren. Det var väl fler än jag som tippade Happy Days som vinnare efter försökssegern. Innan den så hade jag inte en tanke på att han skulle hålla upp innerspåret så enkelt och bara segla undan till enkel seger. Och i finalen blev han givetvis hjälpt av att Poochai galopperade och den duellen hade varit mycket spännande att sett. Det spar vi till en annan gång. Vad vi kan konstatera är att en riktigt bra sprinter föddes igår på Halmstadovalen.

Detta DD-tipset blir det sista på några veckor då jag håller lite sommarstängt och laddar om tipparbatterierna och förhoppningsvis återvänder laddad till tänderna med lika fina tips som jag levererade i våras. Ni får hålla utkik när jag dyker upp igen 🙂

 

Jag streckar en trio i DD-1: 2 Solvato, 5 Orecchietti och 10 Kadett CD. Jag tror att Orecchietti hinner före Solvato i starten och då är givetvis mycket vunnet men jag är även lite inne på att Solvato är en bättre häst än Orecchietti MEN han måste gå utan skor på hovarna för att vara det. Senast gick han med skor runt om och var inte alls speciellt bra. Men vad jag sett så ska han gå barfota runt om här och då ska han räknas tidigt.
Kadett CD kan få loppet om det körs hårt där framme. Han är i fin form och jag blir inte överraskad om han tar hem det.

DD-2 låser jag med en trolig och en rolig. Den troliga är 3 Rolex Bigi som mestadels tävlar mot sig själv. Har han en bra dag så vinner han men inte helt självklart. Vidöppet bakom men jag väljer att ta med intressante gästen från Holland, 10 Caen Oldeson. Har ingen speciell info på honom men näst senast mötte han Commander Crowe på Victoria Park. Det var ju visserligen ett blufflopp där Commander Crowe såg ut att gå ett lättare träningsjobb men Caen Oldeson gick utvändigt om honom sista varvet och höll bra så jag misstänker att det är en rätt så bra femåring.

DD-1: 2,5,10
DD-2: 3,10
Min raka DD: 2-3
Min roliga DD: 10-3,10

 

V75-1 är en enkel historia för man har två val. Antingen spikar man 11 BBS Sugarlight som är klassen bättre än sina motståndare eller så målar man på med hela fältet. Ska jag nämna två roliga skrällar så är det 9 Dragon Tooma och 10 Call Me Hanover. Jennifer Tillman bakom Dragon Tooma har ju slagit BBS Sugarlight en gång med Royal Fighter och jag skulle inte ramla av stolen om Dragon Tooma gör det här. Men en eller alla är min melodi.
Väldigt mycket snack om 2 Remote Control i V75-2 och han är inte så värst mycket streckad just nu, given på min bong.
En annan rolig skräll i det loppet är 11 Storm Passage som i nuläget är ostreckad. Inte alls någon tokig kuse.
V75-3 är dagens höjdpunkt, finalen av Stosprintern. 1 Air Frame imponerade kanske mest och håller hon upp ledningen blir hon givetvis svårslagen men 3 Lotuscherie gjorde en bra insats i kvalet och är ett ganska tidigt bud. Roger Walmann säger att han har bästa hästen i 4 Blue Martini Ås men jag är inte helt övertygad, bara en av flera för mig. Två måstestreck för mig är 2 My Gliding Angel och 10 Alvena Take It som jag tycker avslutade riktigt vasst i sina kval och klaffar det bara med tempo och position så blir jag inte alls förvånad om någon av dom spurtar hem det.
V75-4 känns som ett mycket öppet lopp. Jag har ett roligt streck här: 4 Spirit Real. Möjligt att han är i stort sett chanslös men som jag skrivit tidigare så tror jag stall Jerry Riordan är lite på G och det är säkert vässat här, se upp!
Svårt att vinna från tillägg på snabba banor och det är väl inget undantag i V75-5 men jag vill ändå ha med 13 Unique Gowan och 15 Beverly Boko. Unique Gowan är en tuff dam som jag hoppas duktige kusken Rickard Svanstedt tar ett tidigt initiativ med och avancerar fram till dödens. Kan absolut vinna därifrån om det inte kostar alldeles för mycket.
Beverly Boko kan avsluta rykande vasst med rätt resa.

Lycka till och ha en fortsatt fin sommar travvänner!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75-tips Halmstad 5 juli 2014
Nästa artikelSommaruppehåll i DD-tipsen!

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.