Dagens Dubbel Jägersro 11/3-2014

515

DDTIPSET

 

4 Moonshine Muscles hinner kanske före 6 Sentosa till spets i DD-1 men om Johnny Takter inte får överta så lägger han sig i dödens och min känsla är att Sentosa är en bättre häst. Däremot är jag inte säker på att Sentosa kan stå mot 8 Hobard sista biten. Han imponerade på mig i sin debut för Joakim Lövgren och han bör rimligtvis vara bättre med det loppet. Jag ger tipset till Hobard trots åttondespåret.

DD-2 tycker jag är ett hyfsat öppet lopp. Inga direkta startraketer och ingen given ledare. 1 Wiss Roadrunner kanske kan hålla upp innerspåret men scenariot som jag tror mest på är att 4 State Of Liberty sitter i spets efter 500 meter. Sen är väl frågan om Steen Juul svarar om Haugstad kommer farandes bakom 7 Västerbo Prestige som gjorde comeback senast efter nästan ett års frånvaro. Någon ringrost såg man inte röken av när han avslutade sista varvet på vassa 1.11,7 och i det här sällskapet blir han rättmätigt favorit. Jag kan inte gå mot honom i tipset heller för om han inte får överta spets så tror jag han sänker motståndet från dödens. Men ett par intressanta motbud finns ändå att ta med. 8 Zanimede har riktigt fin form och kan vinna med lite klaff. Men den som kanske är mest intressant som motbud tycker jag är 9 Jupiter Rodney. Senast slog han bl.a. Eliott Hall efter att ha gått en bra avslutning i andraspåret. Här kan han få en bra resa i ryggar och är han som senast så tror jag han kniper andraplatsen, minst.

DD-1: 6,8
DD-2: 7,8,9
Min raka DD: 8-7
Min roliga DD: 8-9

I V64-1 tycker jag det ska bli intressant att se 6 Santiago Wibb debutera för Jörgen Lorentzen. Santiago Wibb var mycket bra som treåring och var bl.a. trea i Kriteriet. Fyraåringssäsongen var inte lika lyckad och det blev ingen seger. Spännande att se honom nu när han bytt miljö.
Slår även ett slag för 10 Jealous Broline som jag tycker gick bra senast som trea bakom Staro Bobcat och Vendi. Lite enklare motstånd nu.
Bakspår över den korta häcken är inget vidare och i V64-2 slår 1o Venividivici Karsk ur underläge men helt borta tycker jag inte han är. Tycker han gjorde ett bra sprintlopp när han vann på Halmstad i November och med lite tempo och ryggar så tror jag på honom här. Vill även nämna 9 Tiger Elkär som har en fin avslutning.
3 Elmer Gold, spets och slut i V64-3.
V64-4 är ett montélopp. 2 MT Henry Thierry blir favorit följd av 13 Palermo Tårs som står med 20 meters tillägg. Två fina montéhästar men jag vill nämna två motbud. 6 Leonas Kaksi är ganska rask från start och hittar hon spets här så kan det hålla en bra bit. Men 5 Go De Luxe tycker jag är mest intressant. En häst som inte riktigt levererat som man trott men kanske är han lite på G nu i montén. På ryggen får han Peter Jarvén som är en duktig montéryttare.

Lycka till!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLunch – Dubbeln Bollnäs 11/3 – 2014
Nästa artikelNästagångare onsdagen den 12 mars 2014