Dagens Dubbel Jägersro 23/3-2013

208

DDLORDAG

 

I onsdags var vi rätt ute men oddset blev ju knappast godkänt, futtiga 9,95 ggr degen är för trist. Jag är inte heller helt nöjd med hur loppen utvecklade sig. I DD-1 satte sig Erik Adielsson i fjärde invändigt med streckfavoriten Oracle och även om det säkert gjorde hästen gott inför framtida starter så tycker jag det var ett tveksamt val av taktik.

I DD-2 kunde Flemming Jensen köra sig till spets med Jaguar Broline och allt kändes klart men i utgången av sista svängen så travade han inte bra och det blev galopp. Mitt drag For Life kunde ta över men kunde inte freda sig mot smygkörde Notre Crown som dock i sin tur fick sträcka vapen mot fine Oolong som återigen levererade en spurt av bästa märke.

 

Nästa vecka blir det en liten specialvecka. Då ska ATG slänga in 500.000 extra i DD potten VARJE dag och med anledning av detta kommer jag att köra DD-tips till varje dag. Jag kommer som vanligt lägga störst fokus på onsdagens och lördagens DD men jag ska göra mitt yttersta för att leverera lite schyssta tips även de andra dagarna och gräva fram några drag till er. Så håll utkik nästa vecka så ska vi vara med och hugga om lite extra deg. Men vi börjar med lördagens DD.

 

DD-1

1 Mosaique Face vann i årsdebuten senast och lär inte vara sämre till denna gången. Han är inte så tokig från start och skulle Ludde kunna svara upp ledningen tror jag att Mosaique Face blir en tuff nöt att knäcka. Får mitt tips. Men han är lite för orutinerad för att jag ska våga gå fullt ut på honom. Det finns några tuffingar som dock har fått sämre lägen. 12 By Air blir favorit i loppet men han har ju också dragit sämsta läget och dessutom är detta bara andra gången han går i ett lopp över lång distans. Jag tvivlar inte på att Åke vet att hästen är stark och fixar distansen men jag tycker det är lite väl tufft att göra honom till favorit. Ett litet avslag blir det för min del men samtidigt är Svanen ganska uppåt trots läget så att chansa bort honom kan vara farligt.

10 Echauffour är en tuffing som tål att göra en del grovjobb men han har speed också och jag tycker att han är en av de värre motståndarna till min tipsetta. Han är i riktigt bra form och sköter han sig så är han med och gör upp om det.

6 Igloo Skift tycker jag är lite intressant. Han har hittat en bra stil hos Jocke Lövgren och skulle Takter träffa från springspåret så kan han få en bra resa och då kan han absolut vinna. Vid senaste vinsten fick han göra loppet själv men var ändå helt överlägsen och såg riktigt fin ut. Given på min kupong.

8 Prada Secret har ett spännande läge. Om Stefan Persson kan hålla upp rygg på Ludde bakom Mosaique Face så kan han skrälla med lucka till slut. Blir lite väl bortglömd tycker jag. Satt fast med rubbet senast i bronsdivisionens final. Varning!

11 Freeman T.Porter skulle jag gärna ta med men han har en dålig startrygg i 4 Global Mazerine som Åke säger komma tappa mycket från start och därmed finns det risk att han drar med sig Freeman bakåt. Jag står över denna gången men han håller fin form och ska passas framöver.

Rank: 1,10,6,8,12

 

DD-2

Här tänker jag inte krångla till det utan jag tror att 3 Åge Hornline sitter i spets efter 200m och därefter räknar jag med att loppet är över. En hederlig gammal spets och slut känns det som här. Det blir spik för mig. Tre raka vinster talar sitt tydliga språk om vilken fin form Åge Hornline håller och det finns inte något som direkt talar mot honom här. Värsta motståndaren tror jag en felfri 7 Starbecks Macklo står för. Han har en mycket vass avslutning om det klaffar men jag tror ändå att han får svårt att nå en undflyende Åge Hornline. Bakom är det vidöppet och det är många som kan skrälla.

Rank: 3,7,2,1,4,11,5,10,9,6,12

 

DD förslag

I DD-1 vill jag ha med fem hästar: 1 Mosaique Face, 10 Echauffour, 6 Igloo Skift, 8 Prada Secret och 12 By Air.

I DD-2 väljer jag att spika 3 Åge Hornline som jag tycker har en bra uppgift framför sig. Att gardera blir för dyrt.

 

DD-1: 1,6,8,10,12

DD-2: 3

5 kombinationer

 

Min raka DD: 1-3

 

Vill man ha en DD med lite roligare odds så rekommenderar jag:

DD-1: 6,8

DD-2: 3

2 kombinationer

 

Tvilling DD-1: u-häst 1 mot 6,8,10

Tvilling DD-2: 2-3 (2 Penalty Fare är inte så tokig och det kan bli ett hyggligt tvillingodds)

 

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

2 KOMMENTARER

  1. Står över honom denna gången. Tror säkert han löser femtespåret men han går upp en klass nu och jag tror det är några som är för bra. Han har tjänat 250.000 i de två senaste loppen och det är ju riktigt bra men det kan även ligga honom i fatet för bronsdivisionen är en tuff klass. Men han är helt klart skrällduglig.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.