Dagens Dubbel Jägersro 31/8-2013

254

DDLORDAG

 

Inget flyt med spelet i onsdags och vi vänder blad och tar sikte mot helgen som bjuder på fin sport. Imorgon är det V75 i sedvanlig ordning och på söndag är det Extra V75 då Svenskt Travderby och Derbystoet ska avgöras. Naturligtvis kryddas söndagen med några småtrevliga lopp där K.G. Bertmarks Minneslopp kanske är det mest intressanta. Om jag har tid och ork så kommer jag att lägga upp lite tips även inför söndagen så håll utkik här på Alltomtrav! Men först tar vi lördagens sammandrabbningar.

 

DD förslag

DD-1 är en öppen och spelvänlig historia. 3 Alamo Boko är klar favorit men jag köper inte honom rätt av för det är tufft motstånd han möter. Ludde har två kusar med i loppet och båda lär köras framåt från start. Jag tänker ge tipset till en kuse som har hög kapacitet men som tävlar lite ojämnt. 4 Call Me Hanover är rask från start och kommer säkert få en bra resa om han sköter sig. Kommer rensa fint 🙂 Men jag fyller på med sex hästar bakom: Alamo Boko, 5 October Kronos, 8 Olympic Kronos, 9 Black Photo, 10 Zinedine Bob och 11 Alfas Da Vinci. Bra spelvärde på flera av kusarna!
I DD-2 är 3 Harry Haythrow klar favorit i nuläget och det köper jag inte. Han kanske spårar runt om men en häst som HH ska aldrig vara favorit då han vinner alldeles för sällan. Jag väljer att spika mot då det finns en riktig hedershäst i mycket fin form: 9 Strong Boy D.E. Joakim Lövgrens gamla stridskämpe har ett perfekt smygläge och lita på att det är vässat hos Lövgren när det vankas Derbyhelg. Jag blir faktiskt inte helt överraskad om han skulle ta dödens sista varvet och vinna men förhoppningsvis kommer han få en behaglig resa i andra-tredje utvändigt och sedan kommer det gå undan sista 500.
Vill man inte spika så är naturligtvis HH ett tidigt bud men tycker även 2 Kadett C.D känns intressant.

DD-1: 3,4,5,8,9,10,11
DD-2: 9 Strong Boy D.E

7 kombinationer

Min raka DD: 4-9

Min roliga DD: 9,10,11 – 9

 

Tvilling DD-1: u-häst 4 mot 3,5,8,9,10,11
Tvilling DD-2: u-häst 9 mot 2,3,4,6,8 (rak tvilling med 3-9 känns trolig men lika troligt med ett trist odds)

 

Lycka till!

/Andreas Johansson