Dagens Dubbel Kalmar 23/6-2013

221

Dryga 18 ggr blev det på onsdagens dubbel och det var helt ok med tanke på att storfavoriten vann DD-1. Depardieu var bra men hade det inte strulat för min tipsetta OFV Continue 600 meter från mål så tror jag det hade varit omvända positioner över mållinjen. Tvillingen 2-9 satt ju också men oddset blev 4,87 ggr och det är ju allt annat än kul.

I DD-2 var jag nöjd när Svanstedt satte dit oinspirerade Echos Girl. Hon såg inte ut som vinnare någon gång egentligen men visade en bra vinnarskalle till slut. Besviken på Kimono Pearl som borde varit tvåa i mål men hon kämpar inget vidare från dödens. Dessutom besviken på mig själv som inte fick med mig tvåan i mål, Aega Band, på tvillingen. Hon gick ju riktigt bra i loppet innan detta och det var mycket tuffare motstånd. Men 10 ggr på Åke Svanstedt får man också vara nöjd med 🙂

Denna veckan går V75 på söndagen och därmed kommer också tipsen till söndag. DD tipsen får ni här och V75 tipset dyker upp lite senare eller senast imorgon förmiddag.

 

DD-1

15 New Line är i mina ögon stenklar. Det snackas om att det blir svårt att ta 40 meter på 5 Grumetti men vilka 40 metrar? New Line är ikapp de TVÅ hästarna med 20 meters tillägg i princip direkt och ett par sekunder senare så är de tre hästarna med tillägg ikapp starthästarna och då är det helt plötsligt ”bara” fjorton hästar som New Line ska runda och det fixar han nästan oavsett hur Åke kör. Jättefavorit blir New Line men jag tycker det är motiverat.

Ska man gardera tycker jag inte Grumetti känns jätteintressant utan då tror jag mer på 9 Dumas Sand, 8 Livi Edvards, 2 Paparazzi, 1 Pronger och 11 Omaha. Men de lär få slåss om andrapriset.

Rank: 15,9,2,11,1,8,5,14,7,3

 

DD-2

2 Pink Elephant blir stor favorit här men jag chansar bort honom och spelar med några skrällar. Egentligen är han förstahäst i loppet men det finns värde i att försöka fälla honom då han har sprungit på sig mycket pengar på kort tid och snabbt gått upp genom klasserna.  Han åker inte med på systemet men för de som gärna vill spela med honom så kommer ju oddset att bli löjligt lågt.

Mitt drag och chanstips i loppet blir 5 Pampas S.I.R. Han har bra form och får Thomas Uhrberg i sulkyn denna gången. Med rätt resa så kommer han att avsluta vasst och över Kalmars långa upplopp så fäller han förhoppningsvis allt.

Fyller på med 6 Arazi Boko och 10 Oleander bakom. Oleander är en mycket bra häst i sina ljusaste stunder men hans problem är att han inte alltid visar sig från sin ljusa sida. Funkar han så går ingen säker. Arazi Boko kan vara spetsdraget. Han ska laddas från start och når man ledningen så körs han nog där. Var OK senast men bör vara gynnad av distansen denna gången.

Rank: (2, chansas bort på DD spel) 5,10,6,3,9,12

 

DD förslag

I DD-1 spikar jag 15 New Line och i DD-2 chansar jag bort favoriten 2 Pink Elephant och spelar med 5 Pampas SIR, 6 Arazi Boko och 10 Oleander.

DD-1: 15 New Line

DD-2: 5,6,10

3 kombinationer

Min raka DD: 15-5

 

Tvilling DD-1: u-häst 15 mot 1,2,3,8,9,11,14

Tvilling DD-2: u-häst 5 mot 3,6,10

 

Lycka till!

/Andreas Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelAttorney Hanover vann Midsommarloppet
Nästa artikelHansson avslutar med Champagne!

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.