Dagens Dubbel Lindesberg 26/6-2013

231

DDONSDAG

 

I lördags vann New Line DD-1 precis så enkelt och överlägset som typ 90% av spelarna trodde. Däremot var vinnaren av DD-2 mer svårfunnen. Vinstdraget kom när Erik Adielsson skickade iväg Ceasar Duo till spets direkt och trots lite tryck så kunde han hålla undan. En bra insats men tyvärr inte någon häst jag hade i åtanke.
Tvillingen i DD-1 gick in till ett bra odds, dryga 41 ggr degen. Alltid nåt 🙂

Idag är V86 på Fornaboda travbana och det ser småtrevligt ut på förhand. DD-1 har en stor favorit men jag vill prova att fälla honom och kommer dubbla DD systemet. Scrolla ner för lite tips.

 

DD-1

7 Mellby Viking är gigantisk favorit och kanske är han också huvudet högre än sina konkurrenter. Han galopperade bort en bra placering i Derbyt ifjol och är nu tillbaka med ett lopp i kroppen. Tar han sig iväg felfritt så är det säkert en bra chans oavsett löpningsförlopp. Men av den enkla anledningen att han är FÖR stor favorit så vill jag testa att fälla honom med två fina fyraåringar: 3 Mercury Broline och 9 Trailing Edge. Tror mest på Trailing Edge som det var mycket snack om senast. Nu är han visserligen andrahandare på strecken men ändå löjligt lite streckad.
Mercury Broline gjorde en sämre insats senast men är han som han ska så kan han utmana om det klaffar.

Rank: 7,9,3,5,1,6,11

 

DD-2

3 Parodie spetsar nog initialt och kanske kör Örjan där men jag tror de kommer bli utmanade av 7 Zjanti River och Åke Svanstedt. Zjanti är ingen tokig häst och nu har han lopp i kroppen efter debuten för Svanstedt. Är rätt så tuff och tål nog att göra lite själv och av den anledningen så chansar jag bort favoriten Parodie.
Fyller på med två grymma hästar från bakspår: 10 Stein Daylight och 12 Credit Fayline. Trista spår som naturligtvis decimerar chanserna men de här två kusarna är såpass bra att de måste räknas tidigt.

Rank: 7,10,12,3,1,9

 

DD förslag

I DD-1 tar jag tre hästar: 3 Mercury Broline, 7 Mellby Viking och 9 Trailing Edge. Tar tre hästar även i DD-2: 7 Zjanti River, 10 Stein Daylight och 12 Credit Fayline.

DD-1: 3,7,9

DD-2: 7,10,12

9 kombinationer (man kan även spika 7 Mellby Viking i DD-1 men oddsen blir inget att hänga i granen. Mitt råd är att kanske lägga lite mer slantar på kombinationerna med Mellby Viking och lite mindre på de andra)

Min raka DD: 7-7

Min roliga DD: 9-7,10,12

 

Tvilling DD-1: Chansa några tior på 3-9, blir nog ett kul odds. Annars: u-häst 7 mot 1,3,5,9,11

Tvilling DD-2: u-häst 7 mot 10,12

 

Drag till V86: 10 Mellby Amiral i V86-1 är svårbedömd över distansen enligt tränare Walmann. Funkar han över den korta häcken så tror jag att han mosar detta motståndet. Vid gardering ska man inte heller glömma bort 4 Cool Style och 7 Casanova Boko.
Spikar man inte 2 Rosemary Gar i V86-2 så är 5 Sam I Am Zet given. Redén låter uppåt och kommer ladda från start. Intressant!
10 Disco A.E i V86-3 har inte övertygat i år men det ska bli intressant att se honom över kort distans igen och nu med Kihlström i jollen. Farlig att glömma bort!
Trist med spåret för 8 Angelo i samma lopp. Gör intressant debut för Svanstedt men är väl bortlottad…
10 Reina La Caballo har det varit mycket snack om inför de senaste starterna. Nu är han lite streckad om en klart intressant skräll. Se upp!
Det enda som kan ställa till det för 8 Your Higness i V86-6 är startspåret. Kommer hon loss blir hon tuff att tas med. Men skulle 6 Hankypanky Pagan nå spets så lär inte Takter släppa frivilligt. Är riktigt bra och ska räknas. Har man råd så tycker jag man ska ta med en intressant skräll också: 7 Sharp Concorde. Inte så tokig häst egentligen och nu får hon Kim Eriksson i sulkyn. Kim är ju killen som tar för sig överallt och som inom en inte alltför avlägsen framtid säkert har etablerat sig i kusktoppen. Se upp!

 

Lycka till!

/Andreas Johansson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.