Dagens Dubbel Mantorp 6/4-2013

229

DDLORDAG

 

Onsdagens DD blev en trist historia sett till odds och DD-2 loppet. I DD-1 var Prowess Kronos bara bäst och trots en ganska tuff resa så spurtade hon förbi över upploppet och det är verkligen en klassig häst. Mitt drag Love De Luxe var inte i närheten av så bra som jag hoppades på men jag är lite tveksam till att det var en helt frisk prestation. Hon kommer nog tillbaka och då ska vi ta tillbaka slantarna.

I DD-2 hoppades jag på att någon skulle syna Claes Boko som enkelt kom till ledningen och Jorma Kontio var lite sugen med Engla Håleryd men la sig ganska snabbt på rygg. Erik fick sedan smygfisa runt Claes Boko i löjligt låga hastigheter och kunde enkelt sprinta undan till slut. En snabb slutrunda och Claes Boko är onekligen en bra häst men jag hade gärna sett att någon utmanat honom om vinsten då loppet blev ett tvättäkta sömnpiller.

Nya tag på Mantorp idag!

 

DD-1

Mycket talar för att 4 Oasis Bi sitter i spets efter 200 meter och då kan han bli svårfångad. Han var riktigt bra som tvåa i årsdebuten bakom Panne De Moteur och han lär inte vara sämre nu. Jag gillar Oasis Bi men han är lite väl klar favorit i mina ögon. Jag tror och hoppas att han blir synad av Svanstedt eller Kolgjini som båda har varsin riktigt bra femåring. Jag tror faktiskt att 9 Manalapan är en såpass bra häst att han skulle kunna slå Oasis Bi den tunga vägen. Det är visserligen årsdebut men tränare Engblom låter påställd och Åke har kört och vunnit med hästen tidigare. Det är lite av en chansning att ge tipset till Manalapan men jag får lite feeling för att vi kommer få se en insats med en hel del ”wow”-känsla.

Jag vill gärna ha med 10 Orione Spin också. Han årsdebuterade senast med mersmak och jag tror inte det behöver vara helt fel för honom att gå bakifrån. Han kan gå en tuff sista runda med lite spår och Ludde lär inte låta någon sitta ifred i spets.

En skräll till vill jag ha med på lappen och det är fina 3 Mermaid Ås som jag tycker är väl bortglömd. Såg väldigt fin ut i årsdebuten och gick i mål med gott om krafter i behåll. Inte så tokig från start och med en fin resa avslutar hon vasst. Varning!

Jag står över 1 Disco A.E denna gången. Han uppges ha tränat mycket bra och han är snabb från start men jag tror ändå han blir av med ledningen. Kan säkert ta sig ut i andraspår men jag tycker han är lite väl betrodd.

Rank: 9,4,10,3,1

 

DD-2

Jag vill inte krångla till detta. Jag fegar och låser loppet med Flemmings två hästar: 2 Obi Wan och 10 Pingus Vang. Obi Wan tror jag mycket på, han var gryyym senast när han slog 12 Opitergium från dödens. Denna gången är det inte omöjligt att han sitter i spets och då blir han svårslagen. Men jag har hört det ryktas lite om skor på och han verkar klart vassast utan skor på hovarna. Han är inkvalad till finalen om två veckor och jag gissar att man kanske vill spara hovarna tills dess. Men det är obekräftade uppgifter! Men av den anledningen vill jag ha med Pingus Vang också. Han gjorde bort sig senast men det var ett olycksfall i arbete och denna gången får han Jorma i sulkyn, intressant! Går han felfritt nu så tror jag han körs offensivt när tempot bedarrar och sedan är loppet låst. Flemmingkusar i spets och dödens, jag tror inte att någon annan kan utmana. Inte ens 12 Opitergium som är en våldsamt bra häst i grunden. Det blir visserligen väldigt intressant att se honom anfalla bakifrån här men jag tror det blir lite väl långt fram. Dessutom har Mantorp ett relativt kort upplopp.

Ett roligt platsspel eller tvillingbud kanske 8 Joker Stursk kan vara. Han rapporteras vara i fint skick och det är spåret som är enda minuset. Skulle det lösa sig därifrån så är inte en placering bland de tre helt otänkbart. Tobbe Jansson håller hästen högt och jag tror det var förra året som han nämnde att han trodde att Joker Stursk skulle kunna vinna ett Guldlopp i framtiden. Spännande! Kan vi få 5-6 ggr på platsspelet och 20-30 ggr på tvillingen som u-häst mot Obi Wan och Pingus Wang…

Rank: 2,10,12,8,1,4

 

DD förslag

I DD-1 streckar jag fyra hästar: 9 Manalapan, 4 Oasis Bi, 10 Orione Spin och 3 Mermaid Ås.

DD-2 låser jag på 2 Obi Wan och 10 Pingus Wang.

 

DD-1: 3,4,9,10

DD-2: 2,10

8 kombinationer

 

Bantad kupong

DD-1: 4,9

DD-2: 2,10

4 kombinationer

 

Min raka DD: 9-2

Min roliga DD: 9,10-2

 

Tvilling DD-1: u-häst 9 mot 3,4,10

Tvilling DD-2: u-häst 8 mot 2,10 (OBS! Chansartat spel, 8 Joker Stursk kan med lite oflyt springa in som sista häst i mål också)

Platsspel DD-2: 8 Joker Stursk (se OBS! info ovan)

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.