Dagens Dubbel Solvalla 11/9-2013

228

DDONSDAG

 

Credit Fayline var riktigt vass i första dubbelavdelningen i lördags och krossade motståndet även om Kaka A.T närmade sig mot slutet. Dessvärre var inte Pink Elephant speciellt bra med från start i den andra dubbelavdelningen och det blev för långt fram till slut. Ulm Karsk gjorde det bra men Mattias Djuse fick mygla bort en liten del av loppet och det räckte för att han skulle kunna lura Ulm Karsk först över mållinjen. Nya tag i afton!

 

DD förslag

Jag testar att måla på lite i den första Dubbelavdelningen då jag tror det kan bli körning på flera händer. 1 Pelikan Trio och 2 Donttellmeanymore vill båda till ledningen men det finns startsnabba hästar utvändigt också och jag tror det kan bli tunga ben till slut. Jag fyller på med 5 Steve Fourty, 6 Handler, 9 Grumetti, 10 Debora Sund och 11 Elles W.Fill. 5,10 och 11 är i nuläget väldigt bortglömda men är definitivt inte chanslösa, se upp!
I den andra avdelningen så köper jag inte 4 Stylish Hanover som klar favorit. Jag kanske är ensam om att inte ha sett hennes storhet ännu men jag kan inte påstå att hon har tokimponerat på mig. Det har kanske inte 1 Walk A Mile heller men hon gjorde det väldigt bra senast när hon vann ett försök till Diamantstoet. Sista varvet gick på 1.12 och sista 500 på 1.10 och jag tror Tony Wallin hade kunnat köra ännu snabbare sista 500 om det hade krävts. Men ekipaget hade full kontroll på fältet och hon såg sådär härligt reglerbar ut och stack bara undan till slut. Här siktar man på spets och hon ska dessutom testas med jänkarjolle i värmningen för att se om det funkar. Om det blir så i loppet lär vi märka och då tror jag hon bara vinner. Chansspik!

DD-1: 1,2,5,6,9,10,11
DD-2: 1 Walk A Mile

7 kombinationer

 

Min raka DD: 9-1

Min roliga DD: 5,10,11-1

 

Tvilling DD-1: u-häst 9 mot 1,2,5,6,10,11
Tvilling DD-2: u-häst 1 mot 2,4,6,9,10

 

Drag till V86: I V86-1 bör 11 Saston ha en vettig uppgift att krossa sitt motstånd men man låter inte helt övertygad om det från stallet och man har stor respekt för 10 Ed You som står 20 meter före. Jag tror respekten är klart befogad och sköter sig Ed You så är han säkert snabbare i benen än Saston och det gäller för Jorma att suga musten ur Ed You för att ha en chans. Tar man båda bör man sitta säkert men för den modige behöver det inte vara fel med en chansspik på Ed You.
V86-2 ser ut att bli en match mellan förhandsfavoriterna 2 Wynona och 4 Global Navigator men jag tänker ge 6 Chica N.L en chans också. Hon är helt bortglömd denna gången men kan överraska. Snabb från start.
Mycket talar för att 5 Overtaker By Sib sitter i spets i V86-3 och då tror jag inte någon slår honom. Vill man ha ett kul tvillingspel så kan högkapable 10 Ardi Boko vara intressant. Inget bra läge för honom dock.
Har hört mycket snack om 7 Revirade Gar i V86-4 och det kanske är något extra men det är ju en chansning om man väljer att spika henne. Jag vill gärna ha med 3 Pedro Bi och jag vill gärna ge 14 Muirfield en chans också. Muirfield har inte vunnit lopp i karriärens 18 starter men han har varit ute i tuffa sällskap och Tommy Hanné tycker han är på G. Kanske blir svårt att vinna här men det kan vara ett miljondrag.
V86-5 är en öppen historia där jag tycker man ska ödsla några streck. Visserligen kanske det är så enkelt som att Svanstedt sätter dit 8 Bailey Sweet Grim men spår åtta är ju alltid spår åtta. Glöm inte bort 7 Cobol Queen!
V86-6 tror jag 8 Robben Bob vinner. Han gjorde ett bra lopp senast men blev alldeles för het. Är han reglerbar denna gången så tror jag han slår detta gänget. 2 Ground Proximity och 3 Capone Boko är värst mot.

 

Lycka till!

/Andreas Johansson

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet