Dagens Dubbel Solvalla 13/3-2013

215

DDONSDAG

 

Inte så mycket att säga om lördagens dubbel egentligen. Obi Wan galopperade i DD-1 och istället var Going For Gold Zaz bara bäst. Jorma kontrollerade hela loppet från dödens och vann ohotad.

Dessvärre gick det sämre för oss i DD-2. Min varning Gambrinus Degato fick ledningen och kördes där. Egentligen ville inte Persson att han skulle gå i ledningen men det kom ingen vettig rygg att släppa till (möjligtvis när Deuxieme Picsous kördes fram utvändigt med varvet kvar men då var det aldrig aktuellt att släppa och jag tror inte Takter ställde frågan heller). Det såg ganska bra ut men på sista bortre fick Stefan dra norsken redan 500 kvar för att Gambrinus i det läget kändes seg. Han fick fart på honom och gjorde vad han kunde för att köra undan men i rygg satt Björn Goop bakom Face Facts som hade gott om torrt spurtkrut. De tog sig enkelt förbi över upploppet och skrällde rejält. Från sidan tycker man att Stefan Persson borde kunnat kört mer taktiskt än vad han gjorde men han förklarade efteråt att om han hade tagit upp i sista sväng för att hålla inne de som satt i rygg så hade Gambrinus surat ihop och ändå inte vunnit loppet. Friskt vågat…

Trist för oss! Jag trodde vi hade en schysst DD på G men det sk*t sig igen.

Dags att blicka framåt, nya tips nedan!

 

DD-1

Oavsett om 2 Mr Pellegrino får spets eller inte så tror jag att han har en vettig segerchans här. Han är rask ur startblocken och min känsla är att han sitter i spets och därifrån blir han svår att plocka ner. Han har fin form och har gjort det riktigt bra i sin nya regi. Får mitt tips och kan vara en chansspik.

Utmanas av 3 Mojito, 5 Sharp Concorde och 7 Lukas Hall som jag ser det. En liten luring kan 4 Smoking Hotrott vara, han är snabb från start och kanske kan smygas med i ryggar.

Lukas Hall håller jag som det värsta motbudet. Han har gjort det fint på slutet och har sannerligen samlat ihop till en vinst.

Mojito kan avsluta rappt och får ses som en outsider från det fina läget.

Sharp Concorde visade fin form senast och gick i mål utan att vara fullt brukad. Hon är inte så tokig i grunden men har lite svårt att sätta nosen först. Skrällbud!

Rank: 2,7,3,5,4

 

DD-2

Lite lurigt lopp även om det finns en given favorit i 8 Disco A.E men han återkommer efter uppehåll och det är inte säkert att han bara vinner direkt. Känslan är väl att Tarzan letar sig framåt direkt för att ta dödens eller möjligtvis få överta spets. Jag blir inte överraskad om 4 Cruise Speed spetsar och sedan släpper till stallkamraten Disco A.E och då tvivlar jag på att någon rår på honom. Men i och med att det är årsdebut och att taktiken inte är given så vill jag gå mot i tipset och fylla på med några streck. Tipset ger jag istället till 11 Nantucket som har lopp i kroppen efter uppehåll. Han såg väldigt fin ut och jag tror han är i bra form. Läget är tufft men jag bygger tipset på att det kan bli lite tempo på loppet.

Förutom Disco A.E finns det ytterliggare en kuse på framspår som utmanar, 3 Traveling Man. Kommer från Daniel Redéns formstall och han rapporteras vara i fint skick. Ska helt klart räknas tidigt här. Kan öppna från start och är spetsaspirant. Kan normalt sett inte stå mot en dödenstravande Disco A.E men eftersom Tarzans kusar inte alltid har tempo och fart i kroppen efter uppehåll så kanske det kan hålla hela vägen denna gången.

Jag väljer att stå över 9 Bon Frecia och 10 Miss Shape. Bon Frecia är i riktigt fin form men han sätter inte alltid nosen först och jag är inte säker på att anfall bakifrån är bästa receptet för honom.

Miss Shape har en sylvass spurt och kan vara ett intressant streck men min känsla är att hon blir överstreckad och motståndet är kanske lite väl hårt för henne.

Rank: 11,8,3,9,10

 

DD förslag

Jag är väldigt inne på att spika 2 Mr Pellegrino i DD-1 men jag gillar inte riktigt att han är klar favorit. Därför vill jag även ha med 7 Lukas Hall som har gjort sig förtjänt av en vinst snart. Nöjer mig med dessa två men är lite rädd för 3 Mojito. De som har råd fyller på med henne också.

Den som känner sig lite vågad och fräck chansspikar 11 Nantucket i DD-2. Han är riktigt bra i sina ljusa stunder och jag hoppas och tror att det klaffar för honom här. Han är lite väderkänslig men av det jag har sett på SMHI så ska det bli uppehåll under morgondagen och ganska kallt och det tror jag Nantucket gillar.

Men för de som inte känner sig riktigt hågade så streckar man även 8 Disco A.E och 3 Traveling Man.

 

DD-1: 2,7

DD-2: 3,8,11

5 kombinationer

 

DD-1: 2,7

DD-2: 11

2 kombinationer

 

Min raka DD: 2-11

 

För er som spelar tvilling har jag några roliga spel

 

Tvilling DD-1: u-häst 2 mot 3,4,5,7

Tvilling DD-2: u-häst 4 mot 3,8,11 (4 Cruise Speed har fin form och är snabb ut. Kan få en fin resa och en andraplats är inte omöjligt men det är ett chansspel)

 

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.