Dagens Dubbel Solvalla 24/4-2013

210

DDONSDAG

 

I lördags uteblev flytet i DD-1. Nonstop Sas smög med och fick luckan i lagom tid för att hinna spurta ner Mosaique Face (som liftat med i rygg på ledande Havbergs Mimi) som testade lyckan på open stretch. Min spik Rocky Winner fick ett ganska bra lopp och tog ner ledaren men var chanslös att hålla undan för vinnaren Nonstop Sas och tvåan Mosaique Face. Rocky Winner får godkänt för den insatsen men lite besviken var jag ändå.

Någon besvikelse i DD-2 var det dock inte tal om. Obi Wan är ett monster! Han avgjorde enkelt till slut och tog sig förbi Opitergium och Ludde som blev så arg att han slog sönder pisken. Det ska bli spännande att se Obi Wan i Guld, jag tror inte han gör bort sig.

Men även om det var fina prestationer i DD loppen så bleknade de i jämförelse med vad vi fick se i V75-3. Maharajah!!! äntligen fick han visa hur makalöst grym han är. Visserligen blev det ett rejält uppskruvat tempo med Raja Mirchi i spets och Sebastian K. utvändigt men på det sättet och med den enkelheten som ”Marre” vann, det fick inte bara håret att resa sig på mig. Hela kroppen skakade och jag måste erkänna att ögonen tårades en aning. Det är få hästar som har engagerat travintresserade människor de senaste åren som Maharajah har gjort och han har blivit hyllad, bespottad, baktalad och älskad i alla dess olika former men i och med Olympiatravets final så tror jag att allt bara raderades och det enda alla kunde känna var en enorm glädje. Så nu håller vi tummarna stenhårt för att han får vara frisk och hel så han kan fortsätta pulverisera motståndet. Nästa lopp ser ut att bli Oslo Grand Prix och dessutom så har ”Marre” blivit inbjuden till Elitloppet. Hultman har dock inte sagt ja ännu…

Men nu hoppar vi tillbaka till verkligheten och nuet. DD tips till kvällen finner ni nedan.

 

DD-1

4 Traveling Man sitter nog i spets och sedan ska han slås. Han kan bli svårfångad men jag tror inte Henrik Svensson åker till Valla med 6 Parkin för att köra ett prépare lopp. Han är bra från start och hittar ekipaget ner i vettigt slagläge så har han en sylvass slutspurt att leverera. Får mitt tips. Kan dock fattas lite då det är årsdebut och jag vill inte spika. Fyller på med 5 Tidied Accelerator som är mycket kapabel och återkommer efter uppehåll, Traveling Man som nog är den mest formstarka hästen av de som jag väljer att strecka. Och jag ger även 9 Disco A.E en chans, det måste lossna för honom snart.

Jag blir ganska överraskad om någon annan än dessa fyra hästar vinner.

Rank: 6,5,4,9

 

DD-2

Jag tänker helt sonika chansa bort favoriten i DD-2 då jag räknar med att oddsen mot de fyra jag spelar med i DD-1 blir trista. Det är ett hyfsat öppet stolopp och jag tänker strecka fyra hästar även i detta loppet, två troliga och två roliga. De två troliga är 12 Kimono Pearl och 14 Uranium. Kimono Pearl återkommer efter vinterträning men rapporteras vara väl förberedd och Stig H låter lite småuppåt. Tidigt bud. Jag ger dock tipset till Uranium som är igång och kommer med bra form. Visserligen bakspår på tillägg men hon har inga hästar utvändigt om sig så det löser sig nog bra. Har både styrkan och speeden som krävs för att ta hem detta.

De två roliga buden är 5 Alegria Dream och 6 Quantanamera. Alegria Dream är en finsk gäst som har vunnit på Valla innan. Felfri tror jag hon slutar långt fram.

Quantanamera gick bra senast på Färjestad och är enligt Erik Berglöf en rätt så bra häst. Jag tror hon har en bra chans att skrälla här bara hon löser springspåret. Skrällvarning!

Rank: 14,12,6,5,3,2,4

 

DD förslag

Jag spelar med fyra hästar i DD-1: 6 Parkin, 5 Tidied Accelerator, 4 Traveling Man och 9 Disco A.E.

I DD-2 blir det också fyra hästar: 14 Uranium, 12 Kimono Pearl, 6 Quantanamera och 5 Alegria Dream. Jag väljer dock att fördela insatserna lite olika. Se förslag nedan.

DD-1: 4,5,6,9

DD-2: 12,14

8 kombinationer (min troliga DD och den jag tycker man ska lägga det mesta av insatsen på)

 

DD-1: 4,5,6,9

DD-2: 6

4 kombinationer (min roliga DD och här tycker jag man kan slänga in några guldslantar per kombo)

 

DD-1: 4,5,6,9

DD-2: 5

4 kombinationer (en rysar DD som jag tycker man lägger en guldslant på)

 

Tvilling DD-1: u-häst 6 mot 4,9

Tvilling DD-2: u-häst 6 mot 2,3,4,5,12,14

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Miljonhästen kan slå till på hemmaplan
Nästa artikelQuarcio du Chene struken ur Finlandia-Ajo

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.