Dagens Dubbel Solvalla 28/9-2013

298

DDLORDAG

 

Jag valde lite fel väg i onsdags och spelet sket sig. Min raka DD kom tvåa i båda avdelningarna och hade gett fina 40 ggr men det är vinst som räknas och det är ingen idé att gräva ner sig. Ny DD idag och ny chans. Men stor risk för att oddset blir trist.

 

DD förslag

Jag väljer att spika favoriten 5 Panne De Moteur i DD-1. Han tar hand om spets ifall Örjan vill det och vid sunda vätskor så ska han spåra detta runt om. Men det trodde många å andra sidan senast också och då svek han sista biten. Jag tror dock att diverse omständigheter såsom dagsform och möjligtvis banan ställde till det för Panne då. Hultman chansar inte och tar ut honom här om han inte tror att Panne är i bra slag. Möjligt att Sundsvall Open Trot satt i benen senast (två veckor mellan SOT och senaste loppet på Bollnäs). Nu har det gått tre veckor sedan Bollnäs och förhoppningsvis får vi se Panne som vi är vana att se honom. Men samtidigt är han inte beroende av spets heller utan han går som ett spjut från kön också (såg vi ju i SOT).
I DD-2 tror jag mycket på de båda förhandstippade kusarna, 3 Alamo Boko och 4 Västerbo Highflyer. Men oddsen blir allt annat än roliga och jag börjar med att ta bort Alamo Boko som riskerar att få en tung resa och även om han är ruggigt bra så har jag svårt att se honom slå Västerbo Highflyer från utvändig position. Däremot så tänker jag strecka två skrällar som kan komma in i matchen om tempot blir högt: 9 Quangaroo Zet och 11 Pink Elephant. Quangaroo har Redén sagt att han normalt sett inte slår Highflyer men sista jobbet ska ha varit ett utropstecken. Nu sitter Johan Untersteiner i sulkyn för andra gången i Quangaroos karriär (ett drygt år sedan senast) och Johan bakom Redén tränat brukar gå mycket fint. Blir inte helt överraskad om vi får se en hederlig gammal Untersteinersk segergest över mållinjen.
Pink Elephant är lite väl bortglömd denna gången och värd en liten slant. Krävs naturligtvis en hel del klaff att vinna från spår 11 i en final men kollar man tillbaka på några av bronsfinalerna så är det inte helt ovanligt med vinster från usla spår.

DD-1: 5 Panne De Moteur
DD-2: 4,9,11

3 kombinationer

 

Min raka DD: 5-4
Min roliga DD: 5-9,11

 

Tvilling DD-1: u-häst 5 mot 2,4,9
Tvilling DD-2: u-häst 4 mot 1,3,9,11

 

Hinner och orkar jag så dyker det upp lite tips även till morgondagen. Håll utkik!

 

Lycka till!

/Andreas Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet