Dagens Dubbel Solvalla 4/9-2013

268

DDONSDAG

 

 

Hatten av för Lutfi ”Ludde” Kolgjini och hans team. Mosaique Face var sannerligen en värdig vinnare av Svenskt Travderby 2013. En häst som Ludde och hans sambo Anna Svensson själva har fött upp och tränat. Hästen har gjort flera heroiska insatser under årets 10 starter men hade endast fått med sig en vinst som kom i årets första start. Så när man talar om att en häst har sparat ihop till en seger och att han/hon äntligen får utdelning så kan man alltid gå tillbaka till Debyt 2013 och använda Mosaique Face seger som något av ett sagoexempel. Vinsttiden 1.12,4 är en putsning av Maharajahs rekord från 2009 (som ju dessutom tangerades av Pato för ett år sedan) och det blir naturligtvis mycket intressant att följa Mosaique Face framöver. Ett Frankrikeäventyr kanske inte är någon högoddsare men det gäller att han håller ihop travet.
Vad gäller spelet i söndags så var det ganska kallt. Visserligen gick tvillingen in i Derbyfinalen till 69 ggr men resterande drag och spel gick inget vidare. Nya tag i afton!

 

DD förslag

2 D’One bör vinna DD-1 om hon är vid sunda vätskor men efter senaste floppen så vill jag göra ett frest att fälla den stora favoriten. Jag gör detta med tre hästar: 1 I Am Unique, 6 Fly The World och 9 Roaring Drunk. Fly The World vet vi är en råtuff dam som kan göra hela loppet själv men jag vill gärna ha med två bra avslutare i I Am Unique och Roaring Drunk från fina lägen som kan få loppet. Mest intressant tycker jag I Am Unique är som är ganska rask från start. Från rygg på D’One så är hon inte avsågad. Ska dessutom testas med jänkarjolle för första gången…
Att betänka i DD-2 är att Jorma Kontio sitter upp bakom 3 Final Oak. Med i loppet är även 1 Ragata och 9 Ivar Sånna som Kontio normalt är förstakusk på och det är inte svårt att gissa att Jorma har valt den häst som han tror har bäst vinstchans. Det är mycket tufft motstånd men det mesta talar för att Final Oak spårar runt om och Jorma han bara ”sööör”. Det lurar flera skrällar bakom men det blir för dyrt att gardera även här. För er som ska ha med en häst till så tycker jag 2 Carelin är klart intressant men detta är ett led i matchning mot Kriteriekval och han lär inte köras ihjäl. Detsamma gäller för flera av de andra deltagarna som också är anmälda till Kriteriet och jag har svårt att se att någon sätter upp tempot utvändigt. Spik Final Oak.

DD-1: 1,2,6,9
DD-2: 3 Final Oak.

4 kombinationer

 

Min raka DD: 6-3

Min roliga DD: 1-3

 

Tvilling DD-1: u-häst 1 mot 2,6,8,9
Tvilling DD-2: u-häst 3 mot 1,2,9,10

 

Drag till V86: Jag testar att fälla favoriten i V86-1, 10 Caddie Gallant. Han tävlar ojämnt och har dessutom bakspår. Jag målar på med 3 Sandrngham Hanover, 6 Nimbus Hackstable, 9 Vendi och 11 Joker Stursk. Sandrngham Hanover är den troliga ledaren och får Witasp fuska bort lite av loppet så kan det hålla hela vägen. Se upp med Nimbus Hackstable som kan spurta mycket vasst.
V86-2 testar jag att låsa med 2 Virvel och 3 Robben Bob.
3 Mellby Viking är lite väl stor favorit i V86-3 men ska man fälla honom så får man nog ta alla. 2 Mellby Amiral är värsta motståndaren, om han fungerar.
V86-4 är ett ganska dåligt lopp där jag tror vinnaren finns på tillägg. 1o Deal Or No Deal gör första starten för Reijo Liljendahl och får Kihlström i sulkyn för första gången, given på min bong. 15 Spiegelei är nog bästa hästen men behöver visa lite bättring. 11 Coolkina är mitt miljondrag. Med rätt resa och tempo så är hon inte helt borta. Se upp! Tar även med 13 Mr Hello Man och 14 Robis Sara.
4 Beer Summit, 6 Chelsea Boko och 7 Digital Ink. Någon av dessa tror jag vinner V86-5 som är ett lopp i Solvallaserien för fyraåringar. Grym klass! Streckar man den trion kan man nog känna sig hyfsat säker. Jag tänker chansspika Beer Summit som såg väldigt bra ut vid spetssegern senast. Tror kanske inte att han körs i spets denna gången om han kommer dit men han har en bra avslutning.
V86-6 är ett treåringslopp med flera orutinerade hästar och det finns risk att det blir galopper till höger och vänster. Jag tror man behöver strecka många om man ska känna sig säker. Jag gillade intrycket på 9 Bacardi Razz senast när hon stack undan till lätt seger via 1.12 sista 500. Bakspår nu kanske kan ställa till det men jag tror att detta är en ganska bra häst och jag blir inte förvånad om han visslar förbi samtliga till slut.

 

Lycka till!

/Andreas Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV86 solvalla 4 September 2013
Nästa artikelInför V75 Bollnäs 7 september 2013: Spårstatistik