Dagens Dubbel Solvalla 6/2

250

DDONSDAG

Med facit i hand var det fel att chansa bort Bon Frecia i DD-1 i lördags men man måste tro på sig själv och sina egna idéer. Dessutom hade ju oddset inte blivit speciellt spännande OM Caddie Gallant hade vunnit DD-2 men han gjorde bort sig med galopp och så var den dagen förstörd. Och det var trist för det hade garanterat blivit en spännande duell med den hästen som vann loppet, Art On Line. Han var riktigt bra och det var en insats som gav mersmak. Quangaroo Zet som jag på förhand tyckte var främsta motbudet till Caddie Gallant var närmast sörjande bakom Art On Line men den Daniel Redén tränade hingsten var chanslös att utmana Mikko Ahos fine Art On Line.
Men skam den som ger sig! Vi gör ett nytt försök att spela hem en slant och tipsen finner ni nedan.

 
DD-1
Inte helt busenkelt lopp att lösa. Det är kort distans och flera av kusarna är raska ut startblocken. 3 Dear Jackie spetsar nog initialt men släpper säkert. 4 Royal Neo kan vara först framme men utmanas av 6 Digital Darling och 7 Going For Gold Zaz. Jag vågar inte säga rätt ut vem av dessa tre som sitter i spets efter 500m men jag kan nästan lova att det kommer gå undan, en 08-09 öppning är nog att vänta. Personligen hoppas jag Daniel Olsson testar i spets med Royal Neo, det har hästen förtjänat. Men både Digital Darling och Going For Gold Zaz är tuffa nog att vandra utvändigt.
Min vinnare i loppet startar från mitt favoritspår 9 och heter Alvena Nonstop. Han är i knallform och senast var Lasse Punkari så ivrig att ta sig ut så han kapade benen på O.U.Glide och drog på sig en dryg bot och lite (ofrivillig) semester från kuskandet. Om det inte blir tvärtom vad jag tror och lustempo i loppet så springer Alvena Nonstop förbi dem över upploppet.
Den finska gästen, 2 Surprise Lord, är inte så tokig och får smyg-Örjan i sulkyn. Har en bra trudelutt till slut och ska kanske inte glömmas bort här. Finska gäster är alltid vältränade och från ett fint läge kan det bli vinst.
5 Traveling Man ska enligt Daniel Redén få ett snällt upplägg denna gången och det kanske är klokt. Hittar Johan Untersteiner vettigt slagläge så är Traveling Man med och gör upp om det.
Rank: 9,6,4,5,2,7

 
DD-2
Liksom DD-1 så är DD-2 ett småkrångligt lopp att reda ut. 1 Drew Brees tror jag får svårt att svara spets och därmed kan det bli tufft att komma loss men Jorma Kontio sitter sällan fast. 3 Maxi Broline tror jag spetsar initialt men vill nog gärna ha en rygg att gå i. 4 Che Boko är bra med från start men även han tror jag vill ha en rygg här. Takter är säkert sugen på ledningen med favoriten 5 Pokerface men det är ingen startraket vad jag har sett.

2 T.X.All In är inte så rask från start, kanske är det så att Jorma och Drew Brees kan ta sig ut direkt och få överta spets. Men samtidigt tycker jag att Drew Brees verkar vara en kuse som man inte kan köra hursomhelst med, lite osäker. Jag chansar ändå spetsbudet till honom. Men min vinnare blir inte Drew Brees utan 9 Spiderpig som jag tror liftar med i rygg på T.X.All In och avslutar med en rejäl rökare.
Jag har lite svårt att motivera Pokerface som klar favorit. Men det är ju å andra sidan ett svårt lopp och likväl som någon av de andra lite mer betrodda kunde varit favorit kan Pokerface lika gärna vara det.
Det är många som lurar här och det kan mycket väl dyka upp en rejäl överraskning. 7 Rebellion och 8 Tricky Track kanske inte är några rejäla överraskningar men likväl ska det till att det klaffar lite för att de ska vinna och kunnande finns det nog, frågan är bara om formen finns för vinst.
10 Ground Proximity är klart duglig här men frågetecken för formen.
Blir det lite tempo på loppet och det klaffar för T.X.All In så är den Kajsa Frick tränade valacken inte avsågad. Intressant smygläge!
Rank: 9,5,1,2,7,10,8,4,3

 
DD-förslag
Jag tycker att Dagens Dubbel känns svårlöst och det kan nog bli ett rätt så trevligt odds (nu blir det väl en favoritdubbel som ger knappa fyra gånger degen bara för det :P).
I DD-1 tar jag tre streck: 9,6,4. Jag tycker helt klart att Alvena Nonstop och Royal Neo är spännande bud i deras nuvarande form väl medveten om vilken bra häst Digital Darling är. Jag står över Going For Gold Zaz och Traveling Man då Going For har ett knivigt läge och Traveling ska köras passivt och redan är klar för V75-final nästa lördag.
DD-2 låser jag på två hästar, 9 och 5. Men jag känner mig lååångt från säker. Det är ett ganska fint fyraåringslopp och jag blir inte speciellt överraskad om vi får se ett flertal av dessa kusarna i lite större lopp senare i år.

 
DD-1: 4,6,9
DD-2: 5,9
6 kombinationer

 
Min raka skräll-DD: 9-9

 
Lycka till!
Andreas Johansson
">

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.