Dagens Dubbel Solvalla 6/3-2013

213

DDONSDAG

 

Banan på Bergsåker spelade nog både hästar,tränare och spelare ett spratt i lördags. Det var främst ett lurigt innerspår som fällde flera av hästarna men det fanns även de som inte hade några problem med underlaget. För tränarna som känner sina hästar väl (åtminstone i de flesta fall) så går det ju att mixtra lite med utrustning för att få dem att trivas lite bättre men ibland är det helt enkelt så att hästarna inte alls trivs på banan och då är det hopplöst både för tränare, körsven och spelare. För oss spelare är det ju lite av en mardröm med en bana som är svår att räkna på men samtidigt öppnar det också upp för skrällar från lägen som på en normal bana vore väldigt svårt att vinna från. Och i lördags var väl mitt DD-förslag ett ypperligt exempel på både mardrömsscenario och skrällscenario. I DD-1 blev Quangaroo Zet serverad en perfekt resa och jag var säker på att han skulle spurta hem vinsten. Men det bet bara sådär och istället kunde Breedlove flyga förbi över upploppet medan Quangaroo blev oplacerad. Om det var banan som ställde till det för hans del är jag osäker på men vad jag vet är att Daniel Redéns hästar inte fick någon optimal uppladdning inför lördagens tävlingar. Det fanns inga stallplatser när de kom till Bergsåker och de fick gå runt med hästarna på stallbacken en längre stund innan det var fixat. Så det kanske var en kombination av dåliga förberedelser och banan. Sen kan man ju heller aldrig veta om Quangaroo hade vunnit även om han hade fått en optimal uppladning eller om banan varit i toppskick. En bra insats av Breedlove var det i alla fall och Lähdekorpi har bra snurr på grejerna just nu.

I DD-2 gick det bättre, åtminstone för mitt drag Ted Blågul. Bon Frecia som jag trodde väldigt mycket på fick överta spets och Jorma styrde och ställde som han behagade men i slutänden fick ekipaget sträcka vapen mot Ted Blågul och Robert Bergh. Vid normala förutsättningar hade Bon Frecia vunnit loppet men här föll han på det tunga innerspåret. Dessvärre hade vi ju redan spruckit i DD-1 men jag kan bara hoppas att någon fick med sig några slantar på Ted Blågul ändå.

Nu är det ny vecka och det är Solvalla som bjuder in till DD både på onsdag och lördag.

 

DD-1

Jag tycker detta loppet ser ut att vara upplagt för 2 Pine Rolls. Han sitter troligtvis i spets efter att startbilen släppt och sedan kan Erik Adielsson styra loppet. Jag tror dock att han kommer hålla uppe tempot, åtminstone hoppas jag det, för att inte locka fram fältets bästa häst, 11 Digital Ink. Skulle Erik sänka tempot rejält och Tarzan kör fram utvändigt lever Pine Rolls farligt. Men det finns lite indikationer på att det blir ett lugnt upplägg för Digital Ink denna gången. Det är dock inte hugget i sten och med Tarzan vet man aldrig.

Men jag tycker Pine Rolls är en spelvärd spik då han inte lär bli någon storfavorit i loppet. Tidigast bakom är nämnda Digital Ink, formtoppade 10 Pioneer F.H och 1 Xman Kemp. Xman Kemp är dock väldigt missgynnad av innerspåret och det risken finns att han hamnar en bit bak trots att Jorma är väldigt duktig på att ta sig loss från innerspåret. Pioneer F.H har en vass avslutning och skulle det klaffa är han en klart duglig skräll.

En liten varning kan 4 Pascal Zet vara värd. Han har bättre form än raden. Senast galopperade på upploppet utan att ha tomt i tanken. Det är en tuffing som tål att göra grovjobbet. Nu får han Björn Goop i jollen för första gången på ett par år och skulle han trava hela vägen denna gången så kan han absolut vinna.

Rank: 2,4,11,10,1,5,6

 

DD-2

Jag tror att 4 Frau Stahl sitter i spets om kusken och hästen klarar av fjärdespåret. Har kollat henne i det finska lopparkivet och hon är ganska snabb ur volten och trivs dessutom i spets. Möjligtvis kan 2 Marta Broline spetsa initialt men jag är inte så säker på att Goop svarar spets. Inte omöjligt men jag tror mer på att Marta Broline sitter i rygg på Frau Stahl. Och detta paret tror jag räcker en bra bit. Frau Stahl har gjort fina lopp hemma i Finland och även om motståndet är det tuffaste hitintills så ska hon räknas. Jag tror hon står bra till här och vi kan nog vänta oss en bra insats. Jag velar dock mellan att ge tipset till Frau Stahl eller Marta Broline. Till slut väljer jag ändå Marta Broline som har den bättre kusken av de två ekipagen. Och Marta Broline är ett sto som jag inte blir speciellt förvånad om vi får se i något årgångslopp senare i år.

Bakom dessa två är det öppet värre. Stona på tillägg är inga bluffar och det finns ett antal klart dugliga utmanare. 8 Orderly ser ut att bli favorit och det är en tuffing som kan göra en del själv. Bra läge om inte andraspåret ställer till det och hon kan bli tuff att stå emot sista varvet. Det är väl ingen som har glömt av när hon spurtade från jumbo till vinst på 250 meter dagen innan Julafton. Tidigt bud.

9 Peters Lucky Day och 10 Gigant Girl är två outsiders som kan avsluta rejält om det klaffar. 12 Albright är en tuffing som har utvecklats en hel del. Har dock ett läge som hon inte kan utnyttja och min känsla är att hon kommer hamna en bit bak.

En varning utfärdas för 15 Wiss Shadow som har dragit Svarte-Petter i spårlottningen. Men hon är inte helt borta. Skulle det bli rejäl körning och Takter hittar rätt ryggar i så är Wiss Shadow kapabel att sänka många med en mäktig spurt. Se upp!

Rank: 2,4,8,15,9,10,12,6,5,13

 

DD förslag

Jag spikar 2 Pine Rolls i DD-1. Det är lite av en chansning med tanke på vilken bra häst 11 Digital Ink är men det finns tre saker som talar mot Digital Ink: 1. Läget 2. Formen 3. Vad jag har förstått blir det skor på och Digital Ink är vassare utan dojor (med det sagt så är han allt annat än dålig med skor på).

Men jag vill köra ett litet chansspel med 4 Pascal Zet också. Och varför inte testa en tvilling med 2-4.

I DD-2 tar jag fyra hästar: 2 Marta Broline, 4 Frau Stahl, 8 Orderly och 15 Wiss Shadow. Det är ett ganska öppet och spelvänligt lopp och jag känner mig inte speciellt säker med mina fyra streck. Helst hade jag velat ha med 9 Peters Lucky Day, 10 Gigant Girl och 12 Albright också men det blir för dyrt. Men jag vette tusan om jag hade känt mig säker ändå…

 

DD-1: 2

DD-2: 2,4,8,15

4 kombinationer

 

Chans-DD (mindre insats)

DD-1: 4

DD-2: 2,4,8,15

4 kombinationer

 

Min raka DD: 2-2

1 kombination

 

Tvillingspel DD-1: 2-4

Tvillingspel DD-2: U-häst 2 mot 4,8,15

 

Lycka till!

/Andreas Johansson, andreas@alltomtrav.info

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet