Dagens Dubbel Tingsryd 29/5-2013

219

DDONSDAG

 

Dessvärre gick det inget vidare med spelet i helgen. Rocket Zet vann DD-1 och gjorde det riktigt bra men jag måste erkänna att jag hade lite dålig koll på Pascia’Lest men det var en imponerande vinnare. Min vinnare och favoriten Digital Ink var ju också riktigt grym som trea från dödens men Pascia imponerade verkligen i DD-2.

Trots det usla vädret så blev det en härlig elitloppssöndag och Nahar var en mycket värdig vinnare i mina ögon. Jag skrev i DD tipset till söndagen att det skulle bli en tight upploppsstrid mellan Formula One och Nahar men att F1 skulle vinna men han var aldrig aktuell utan Nahar var helt enkelt bara bäst som loppet blev. Härlig vinst!

Nu flyttar V86 ut i landet då Solvalla ska gästas av lite andra hästkrafter och sedan ha lite semester. Först ut att stå som värd för V86 är Tingsryd, nordens enda milebana. Man ska försöka sig på att sätta världsrekord och det är någon bonus på en lite högre summa inblandad. Intressant. Första försöket till världsrekordet går som DD-1 och favorit blir snabbfotade Obi Wan. Blir det spik eller inte? Scrolla ner så får ni se.

 

DD-1

3 Obi Wan har verkligen imponerat med flera fina V75 vinster i vår och kanske är det bara så att han krossar detta motståndet. Men 6 Linda Di Casei är ingen dålig märr och hon kommer med fin form. Jag tror hon kan utmana Obi Wan. Tredje strecket drar jag för 10 Prince Tagg som har visat lite form även om den inte känns helt på topp. Om Raffe har vässat till formen inför detta så kan Taggen mycket väl överraska.

Övriga bör få det tufft. 4 Capello Bob och 2 Bold And Fresh känns som de farligaste bakom.

Rank: 3,6,10,4,2

 

DD-2

4 Skogans Avec kanske är bästa hästen i fältet men han har inte sett bra ut i årets två starter. Jag tänker ta en rövare och chansa bort honom och spela med tre andra hästar: 6 Max Bob, 9 Bully Beatdown och 10 Luxury Lane. Framförallt Luxury Lane tycker jag är intressant, han gick ett bra slutvarv senast och kommer säkert vara lite vassare till denna starten. Tipset ger jag dock till Max Bob som är rask från start och jag litar på att Peter Untersteiner hittar bra slagläge eller kanske rent av spets.

Rank: 6,10,9,4,1,7

 

DD förslag

Jag streckar tre hästar i vardera DD avdelning: 3 Obi Wan, 6 Linda Di Casei och 10 Prince Tagg i DD-1 och 6 Max Bob, 9 Bully Beatdown och 10 Luxury Lane i DD-2.

DD-1: 3,6,10

DD-2: 6,9,10

9 kombinationer

 

Tvilling DD-1: u-häst 6 mot 2,3,4,10,12

Tvilling DD-2: u-häst 6 mot 9,10

 

Drag till V86: I V86-2 tycker jag man ska strecka 10 Going Ville. Han har sett fin ut i de två senaste starterna och jag tror det kan vara dags för vinst nu. En avkomma efter Going Kronos och det har ju gått ganska bra för hans avkommor…

I V86-3 tycker jag 1 Vejby Boom och 2 Golden Boy är intressanta. Vejby Boom spurtade sylvasst senast och är i bra form och har ett fint läge. Golden Boy är inte helt enkel men har ganska hög kapacitet när han sköter sig.

I V86-5 ska man inte glömma bort 9 Jackie Bowler. Hon avslutade riktigt fint till vinsten senast och kommer säkert fälla många till slut.

 

Lycka till!

/Andreas Johansson, andreas@alltomtrav.info

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelVann Travlopp 71 år ung!
Nästa artikelHallå där Reijo Liljendahl…

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.